Information angående corona-pandemin och covid-19

För dig som lärare eller studie- och yrkesvägledare

Här har vi samlat information om coronapandemin som berör dig som är lärare eller studie- och yrkesvägledare. På sidan finns även frågor och svar med anledning av corona, och länkar till coronarelaterade artiklar i tidningen Skolvärlden Länk till annan webbplats.. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Detail of coronavirus test sample

Regler om förskolor och skolor behöver stänga på grund av coronaviruset eller covid-19

Huvudmän har under pandemin givits ökad flexibilitet i regelverket vad gäller hur och när de erbjuder utbildning. Läs information om detta på Skolverkets webbplats: https://www.skolverket.se/regler-och-ansvar/coronaviruset-och-covid-19---regler-for-skolor-och-forskolor/regler-for-forskolor-och-skolor-som-ar-oppna-stangda-eller-varit-stangda-under-coronapandemin Länk till annan webbplats.

FAQ och länkar kring corona

FAQ och länkar kring corona

Här har vi samlat frågor, svar och användbara länkar för dig som lärare eller studie- och yrkesvägledare i skolan.

Läs vår FAQ

Samtalsstöd för alla medlemmar

I dessa oroliga tider kan det vara många som funderar på hur coronapandemin kan påverka olika delar av livet. Därför öppnar Lärarförsäkringar upp samtalsstödet, som annars ingår i sjukförsäkringen, för alla medlemmar som behöver någon att prata med.

Med samtalsstödet kan du få hjälp att hantera stress, missbruk, relationsproblem, ekonomiska och juridiska problem eller förändringar i livet.

Ring anonymt dygnet runt på telefon 0200-­22 22 82. De som svarar är socionomer, psykologer, familjerådgivare, alkohol-­ och drogexperter, jurister och ekonomer.


STÖDMATERIAL FÖR DIG SOM ÄR OMBUD

Logga in för att ta del av stödmaterial för dig som är ombud


Uppdaterad