Viktigt besked om tioårig grundskola

Idag presenterar utbildningsminister Jan Björklund ett förslag om tioårig grundskola.  – Detta är något som vi efterfrågat länge och det är ett viktigt besked för svensk skola, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Bo Jansson.

Publicerad

– Jag är mycket glad för att Lärarnas Riksförbunds förslag om en riktig tioårig grundskola nu kan bli verklighet. Det är också väldigt bra att lågstadiet blir 4-årigt, säger Bo Jansson. 

– Det är helt rätt tänkt! Det är viktigt med tidiga insatser för att kunskapsresan ska bli framgångsrik för varje elev, säger Bo Jansson.

Vidare vill regeringen införa även ett ytterligare extra obligatoriskt år för elever som efter sista årskursen i grundskolan inte uppnått gymnasiebehörighet. Det ska även bli obligatorisk sommarskola för dessa elever.

– Det är viktigt att ferieskola för de elever som inte lyckas nå gymnasiebehörighet inte ska leda till försämringar av ferietjänster för högstadiets lärare. De lärare som arbetar på sommarlovet måste ersättas för detta extra arbete, understryker Bo Jansson.


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55