Lärargalan hyllar lärare och skapar förebilder

Lärargalan arrangeras varje höst för att hylla lärare och skapa förebilder. Över 25 000 elever har nominerat sina favoritlärare till Lärargalan 2018. I går belönades Albulena Mustafa på Kunskapsskolan i Tumba med priset för Årets Eldsjäl.

Uppdaterad

“Jag tycker Albulena ska vinna för hon är väldigt tydlig när hon lär ut. Hon lär ut på ett väldigt roligt och lärorikt sätt. Alla elever lyssnar på vad hon säger och jag lär mig alltid massa saker på lektionerna. Hon är ett kontroll freak och hon ställer alltid i ordning borden för hon vill att allt ska vara rent och fint. Hon är också jätte snäll, omtänksam och hjälpsam. Hon förstår oss elever på ett bra sätt, exempelvis så förstår hon när och varför man har det jobbigt och då blir det alltid lite bättre iaf. Hon vill alltid hjälpa till och hon vill alltid att det ska gå bra för oss elever. Det tycker jag är väldigt bra egenskaper som jag tycker alla lärare borde ha. Jag kan inte hitta något som är negativt med henne. Hon är bara positiv hela tiden vilket gör oss elever väldigt glada. Hon har gjort så att jag tycker matten har blivit mycket roligare!”

(Elever som har nominerat Albulena Mostufa på Kunskapsskolan Tumba.)

På galan som ägde rum på Berns i Stockholm på måndagskvällen delades tio lärarpriser ut. Förutom Årets Eldsjäl fanns priser för Årets lärare inom gymnasiet, högstadiet och mellanstadiet, samt årets lärare inom språkutveckling, värdegrund, nytänkande och ledarskap. Priser delades också ut för årets lärarinsats, årets motivationständare.

Många fantastiska lärare
– Det är med glädje jag ser att det är så många fantastiska lärare som uppskattas av sina elever. Vi lärare och studie- och yrkesvägledare behöver mer uppskattning för det viktiga arbete som utförs varje dag i klassrum och skolor runtom i landet, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.

För att hylla lärare och skapa förebilder skapade tidigare eleven Beata Kull Lärargalan 2016. Hon var förvånad över att det fanns galor för bästa idrottare, film eller skådespelare men inte något pris för lärare. Nu har det blivit verklighet i Lärargalan, som anordnades för tredje gången. 


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55