Lärargalan hyllar lärare och skapar förebilder

Lärargalan arrangeras varje höst för att hylla lärare och skapa förebilder. Över 25 000 elever har nominerat sina favoritlärare till Lärargalan 2018. I går belönades Hanna Ankarberg Lagergren på Albäcksskolan i Kalmar med priset som Årets lärare inom värdegrund.

Uppdaterad

“Jag vill nominera världens bästa svensk- och fransklärare för ett oroligt engagemang. Hanna sprider glädje skratt och kommer alltid till lektionerna med ett leende på läpparna. Hanna får oss att kämpa och får oss att tro på varandra och därför tycker jag att hon ska vinna lärargalan”.

(Elever som har nominerat Hanna Ankarberg Lagergren på Albäcksskolan.)


På galan som ägde rum på Berns i Stockholm på måndagskvällen delades tio lärarpriser ut. Förutom Årets lärare inom värdegrund fanns priser för Årets lärare inom gymnasiet, högstadiet och mellanstadiet, samt årets lärare inom språkutveckling, nytänkande och ledarskap. Priser delades också ut för årets lärarinsats, årets motivationständare och årets eldsjäl.

Många fantastiska lärare
– Det är med glädje jag ser att det är så många fantastiska lärare som uppskattas av sina elever. Vi lärare och studie- och yrkesvägledare behöver mer uppskattning för det viktiga arbete som utförs varje dag i klassrum och skolor runtom i landet, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.
 

För att hylla lärare och skapa förebilder skapade tidigare eleven Beata Kull Lärargalan 2016. Hon var förvånad över att det fanns galor för bästa idrottare, film eller skådespelare men inte något pris för lärare. Nu har det blivit verklighet i Lärargalan, som anordnades för tredje gången.

./.
 


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55