Lärargalan hyllar lärare och skapar förebilder

Lärargalan arrangeras varje höst för att hylla lärare och skapa förebilder. Över 25 000 elever har nominerat sina favoritlärare till Lärargalan 2018. I går belönades Charlotta Granath på Viksjöskolan i Järfälla med priset för Årets lärarinsats.

Uppdaterad

“Hon gör JÄTTESTOR skillnad för väldigt, väldigt många, för alla skolans elever, lärare, i kommunen, i hela samhället. När skolan fick nyanlända och ensamkommande elever och startade förberedelseklasser ledde Charlotta ett jättestort arbete där vi byggde broar mellan klasserna. Vi elever blev vänner med varandra, åkte på resor och vi guidade nyanlända runt om i kommunen, allt för att våra nyanlända elever skulle känna sig välkomnade. Det var Charlotta som skapade, ledde och genomförde arbetet, hon involverade hela skolan och sökte stipendier. Hon tror på oss och hon visar det. Genom henne får vi sommarjobb. Vi gör skillnad på riktigt. Hon startade Elevdemokratin som hela kommunen använder sig av. Det finns extremt mycket mer!!
(Elever som har nominerat Charlotta Granath.

Charlotta är förstelärare i SO-ämnen samt ämnesspanare för Lärarnas Riksförbund. Från denna termin är Charlotta på Viktor Rydbergskolan i Sundbyberg.

På galan som ägde rum på Berns i Stockholm på måndagskvällen delades tio lärarpriser ut. Förutom Årets lärarinsats fanns priser för Årets lärare inom gymnasiet, högstadiet och mellanstadiet, samt årets lärare inom språkutveckling, nytänkande och ledarskap. Priser delades också ut årets motivationständare och årets eldsjäl.

Många fantastiska lärare
– Det är med glädje jag ser att det är så många fantastiska lärare som uppskattas av sina elever. Vi lärare och studie- och yrkesvägledare behöver mer uppskattning för det viktiga arbete som utförs varje dag i klassrum och skolor runtom i landet, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.

För att hylla lärare och skapa förebilder skapade tidigare eleven Beata Kull Lärargalan 2016. Hon var förvånad över att det fanns galor för bästa idrottare, film eller skådespelare men inte något pris för lärare. Nu har det blivit verklighet i Lärargalan, som anordnades för tredje gången.


 För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55