Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Besök Bokmässan — massor av tips och inspiration för dig och din undervisning

Årets Bokmässa i Göteborg bjuder på föreläsningar, seminarier, spännande diskussioner och nya infallsvinklar på lärande och undervisning. Missa inte detta fortbildningstillfälle för dig som arbetar i skolan!

Aktuella skolfrågor i Lärarnas Riksförbunds monter

I vår monter på mässan (C 04:20) kan du diskutera yrkesfrågor, lyssna på samtal om viktiga skolfrågor och få tips och idéer från våra ämnesspanare.

Här finns massor av ny kunskap och inspiration för dig som arbetar som lärare eller studie- och yrkesvägledare.

Se programmet för LR:s monter

Yttrandefrihet och språkutveckling i Skolspåret

I Skolspåret har Bokmässan samlat de seminarier som riktar sig mot dig som arbetar i skolan. Under två dagar hålls cirka 35 seminarier med fokus på lärande och skolutveckling.

Skolspårets besökare bjuds på gratis kaffe i Molnet. Kort för att besöka seminarierna i Skolspåret beställer du via Bokmässan.

Läs mer om Skolspåret i Bokmässans tidning.Dokumentfil .pdf

Molnet — Bokmässans digitala arena för lärare och skolfolk

Molnet är platsen på Bokmässans  för dig som vill veta mer om nya läromedel, digitalisering och lärande.

Här möter du forskare, författare och lärare, kan lyssna när podcasts som rör de viktigaste frågorna inom utbildningssverige spelas in och tävla om en robot. Massor av spännande föreläsningar kommer äga rum i Molnet. Programmet för Molnets scen hittar du här.

Torsdag-fredag spelar Lärarpodden in nya poddavsnitt från Molnet. Lördag-söndag tar Bokmässans scen Live Podcast över poddinspelningarna på Molnet.

Lärarnas Riksförbund arrangerar Molnet i samarbete med bland andra Digilär, Freken, Film- och TV-branschens Samarbetskommitté, Gleerups, Kinnarps, Liber, Natur & Kultur, Smart Classroom Manager, Stiftelsen DIU, Studentlitteratur, Svenska Hjältar och UR.

Du hittar Molnet på plan 2 i mässhallen.

Lärarnas Riksförbund ny arrangör av Molnet

I år tar LR över ansvaret för Molnet på Bokmässan. Förbundsordförande Åsa Fahlén berättar varför hon tycker att Molnet är viktigt.

– I Molnet är det meningen att vi ska visa kreativ och nyskapande pedagogik med tidigare oanade möjligheter för att ge inspiration för nytänkande och vidga vyerna. Det blir fortbildning för lärare som ska kunna bedriva en professionell undervisning i en likvärdig skola, som är anpassad för både lärares och elevers behov. Det tycker vi är viktigt.

Läs intervjun med Åsa Fahlén i Bokmässans tidning

Seminarietips

Allvarligt talat – om yttrandefrihet och skola

Torsdag 22 september 16.00–16.45

Det ligger i skolans uppdrag att förvalta och undervisa om rättigheter såsom yttrandefrihet, tryckfrihet och offentlighetsprincipen. Även en tonåring fattar publicistiska beslut på nätet, utan att alltid förstå det själv.

Medverkande: Ola Sigvardsson, pressombudsman, Lena Andersson, journalist och författare, Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, Elza Dunkels, forskare, och Ewa Thorslund, direktör Statens medieråd.
Moderator: Cecilia Garme, journalist.

Arrangör: Lärarnas Riksförbund

Seminariekort krävs.

Alla får chansen – inkludering i det digitala klassrummet

Fredag 23 september kl. 12.00–12.20

De digitala verktygen erbjuder chanser till individualiserat lärande. Läraren Richard Pettersson ger konkreta exempel på hur "microteaching" och det flippade klassrummet kan utvecklas och användas för att få det allmänna stödet att fungera i klassrummet, även för elever med särskilda behov.

Arrangör: Lärarnas Riksförbund

Seminariekort krävs.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2017-03-20 10.45