Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Om Lärarscenen – inspiration och nytänkande för dig som jobbar i skolan

Bokmässan storsatsar på skolan och lanserar i år ett helt nytt mässområde med en ny scen, Lärarscenen, där utbildning och lärande står i fokus. Här möter du högaktuella personer som utmanar dina tankar och ger dig nya uppslag. Programmet på Lärarscenen arrangeras av Lärarnas Riksförbund.

Lärarscenen kommer ha ett fullspäckat program inriktat mot skola under mässans fyra dagar.

Ett axplock ur Lärarscenens program:

Lucy Crehan berättar om framgångsfaktorerna i skolsystemen i de fem länder som presterar på topp i världen, språkforskaren och författaren till succéböckerna i PAX-serien Ingela Korsell pratar om läsning och om att skriva, Frida Monsén tipsar om hur skolors arbete mot att bli mer digitala kan göras, psykologen och författaren Bo Hejlskov Elvén berättar om hur du kan arbeta med lågaffektivt bemötande, författaren Ann-Helen Laestadius pratar om att återerövra den samiska identiteten och kulturen i litteraturför unga, författaren Björn Ranelid delar ut Ranelid-priset, minnesmästaren Jonas von Essen ger sina bästa tips på hur du kan bli bättre på att komma ihåg saker, författaren Elias Våhlund och illustratören Agnes Våhlund berättar om arbetet med sin Handbok för superhjältar och om att motverka mobbing, författaren Maria Gerlofson pratar om hur du kan bli en drömledare och undvika att vara en stressmakare, läraren Adam Palmquist berättar om hur gamification kan hjälpa elever med NPF, forskaren Jim Cummins berättar om vad lärare kan göra för att hjälpa flerspråkiga elever att lyckas, Emma Nääs berättar om hur hennes elever får möjlighet att möta världen utan att ens lämna klassrummet, pedagogikprofessorn Jonas Aspelin pratar om lärares relationskompetens. Men det här är bara ett axplock.

Programmet i sin helhet med fler namn och tider publiceras här inom kort.

Fortbildning och nätverkande i en kreativ miljö

Åsa Fahlén, ordförande i Lärarnas Riksförbund, ser fram emot att besöka Bokmässan och Lärarscenen i höst.
– Jag är mycket nöjd över att Bokmässan med Lärarscenen fortsätter att satsa på att lärarna ska få sin inspiration och kompetensutveckling i en väldigt stimulerande miljö, där bildning och litteratur utgör grunden. Det finns ett stort behov bland lärare av att få möta andra lärarkollegor från olika skolor, få chans att skapa nya kontakter och diskutera aktuella frågor som rör skola och samhälle. Vi är stolta över det fina uppdraget att få vara med och sätta samman ett program för alla fyra mässdagarna, med bästa tänkbara innehåll.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Ingmarie Ahlstrand

Sidan senast uppdaterad: 2018-09-06 17.12

Ansvarig redaktör för sidan: Karin Sjödin