Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Vänster Höger

Stockholm Pride 2017

Sommaren 2017 deltar Lärarnas Riksförbund och Lärarnas Riksförbunds studerandeförening i Stockholm Pride. Vi kommer att finnas i Pride house, Pride Park och gå med i Prideparaden.

Under festivalveckan kan du få Det öppna klassrummet, en lathund för ett normkritiskt arbetssätt i skolan som Lärarnas Riksförbunds studerandeförening tog fram till 2015.

Årets tema på Stockholm Pride är: Redo för nästa steg.
För att ta nästa steg framåt behöver vi reflektera över var vi står idag, var vi kommer ifrån och framförallt var vill stå om 20 år?

Prideveckan

Seminarium i Pride house:

Lärarnas Riksförbund och Lärarnas Riksförbunds studerandeförening kommer att arrangera följande seminarium i Pride House i Kulturhuset/Stadsteatern, centrala Stockholm. Fler detaljer om seminarierna publiceras längre fram.

Elevhälsan – ett ämne för studenterna?
Torsdag 3 augusti kl 13:00, Foajé 3 i Pride House,
Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg

Släpp normkritiken
Fredag 4 augusti kl 12:00, Restaurang Panorama i Kulturhuset vid Sergels torg

Pride Park:
Onsdag 2 augusti—lördag 5 augusti

I Pride park kan du besöka vår monter, där vi finns på plats varje dag. I vårt tält, som vi delar med Saco, kan du diskutera skola och normkritik med ombud från Lärarnas Riksförbund och LR Stud, måla naglarna, ta en selfie dig vid vår fotovägg och svalka dig med ett glas vatten.

Prideparaden:
Lördag 5 augusti kl. 13:00

Plats: Från Kungsholmen till Östermalms IP

Välkommen att gå tillsammans med oss i Prideparaden, vårt ekipage heter "Det öppna klassrummet" fordon #31. Lärarnas Riksförbund, LR Stud och Sveriges Elevkårer går gemensamt. Samling 12:30. Startnummer meddelas då Stockholm Pride publicerar ordningen.

I Prideparaden får du enligt lag inte täcka över ansiktet och du får inte heller dricka alkohol eller kasta ut några föremål i publiken.
Vill du komma och hjälpa till att möblera i klassrummet, eller med annat som kan tänkas behöva fixas är du välkommen att komma tidigare.

Starten kommer i år att gå ifrån Kungsholmen, Norr Mälarstrand, med startpunkt vid Kungsholmstorg, för att sedan slingra sig den ca 4,3 km långa paradvägen genom centrala Stockholm. Turen går via Norr Mälarstrand—Hantverkargatan—Stadshusbron—Tegelbacken—runt Rödbodtorget—Vasagatan—Kungsgatan—Sturegatan—Lidingövägen till målet på Östermalms IP.

Paradvägen brukar ta omkring två timmar att gå.


Mer information och engagemang

Vill du ha mer information, gilla Det öppna klassrummet på Facebook eller mejla pride@lr.se.

Engagera dig i vårt HBTQ-arbete under Stockholm Pride!
Bemanningen för i år är redan klar, men om du är intresserad så skicka ett meddelande och besök oss gärna på plats.

Skicka en intresseanmälan till pride@lr.se.

Alla medlemmar och ombud är självklart även varmt välkomna att gå med Lärarnas Riksförbund i paraden 5 augusti.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2017-08-05 07.17

Ansvarig redaktör för sidan: Maria Westin Nilsson

Mer på internet

Vill du få en timmes kostnadsfri coachning i hur du kan utveckla dina styrkor och talanger i din yrkesroll? Som medlem i Lärarnas Riksförbund erbjuds du karriärrådgivning, hjälp med arbetsplanering, ...