Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Vänster Höger

EuroPride 2018: Möt oss både i Stockholm och Göteborg

Sommaren 2018 deltar Lärarnas Riksförbund och Lärarnas Riksförbunds studerandeförening i EuroPride som arrangeras i Stockholm och Göteborg.

Vi kommer att finnas med i både Stockholm och Göteborg.
Här kommer du att kunna läsa mer om vårt deltagande i Stockholm Pride, den 27 juli–5 augusti och West Pride, den 14—19 augusti.

Under festivalveckan kan du få Det öppna klassrummet, en lathund för ett normkritiskt arbetssätt i skolan som Lärarnas Riksförbunds studerandeförening tog fram till 2015.

EuroPride är ett årligt återkommande arrangemang som lockar besökare från hela Europa. 2018 genomförs EuroPride i Sverige för tredje gången, och den här gången kommer för första gången två städer att stå som arrangörer.

Prideveckorna

Seminarium i EuroPride House:

Lärarnas Riksförbund och Lärarnas Riksförbunds studerandeförening kommer att arrangera seminarium i EuroPride House. Fler detaljer om seminarierna publiceras längre fram.

EuroPride Park:

Stockholm, Östermalms IP
Onsdag 1 augusti—lördag 4 augusti

Göteborg, Kungstorget
Tisdag 14 augusti—söndag 19 Augusti

I Pride Park kan du besöka vår monter, där vi finns på plats varje dag. I vårt tält, som vi delar med Saco, kan du diskutera skola och norm­kritik med ombud från Lärarnas Riksförbund och LR Stud, måla naglarna eller svalka dig med ett glas vatten.

EuroPrideparaden:

Stockholm, lördag 4 augusti

Göteborg, lördag 18 augusti
 

Mer information om paraderna kommer publiceras längre fram.


Mer information och engagemang

Vill du ha mer information, gilla Det öppna klassrummet på Facebook (finns både som grupp och sida) eller mejla pride@lr.se.

Är du intresserad av att engagera dig i vårt HBTQ-arbete så skicka ett meddelande och besök oss gärna på plats.

Skicka en intresseanmälan till pride@lr.se.

Alla medlemmar och ombud är självklart även varmt välkomna att gå med Lärarnas Riksförbund i paraden lördagen den 4 augusti i Stockholm eller lördagen den 18 augusti i Göteborg.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Maria Westin Nilsson

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-24 11.25

Ansvarig redaktör för sidan: Erik Uppenberg

Lärarnas Riksförbunds Karin Johansson och Gill Lagerberg (bakom kameran) fick ett möte med statsminister Stefan Löfven på Järvaveckans sista dag. Löfven lovade att genomföra Skolkommissionens förslag ...