Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Vänster Höger

Skolans Dag 

Den 8 september 2015 arrangeras Skolans Dag för åttonde året i rad. Det är en dag då vi vill sätta fokus på skolan och lärarna.

2016 äger Skolans Dag rum den 13 september.

För att betona alla elevers rätt till kunskap och en likvärdig skola firar Lärarnas Riksförbund Skolans Dag för åttonde året i rad.

Lärarnas Riksförbund vill genom Skolans Dag manifestera det stora engagemanget för den svenska skolan, men också kärleken till skolan och dess uppdrag, för det är detta engagemang som driver varje lärare. Vi vill också manifestera lärares betydande insats för individer och samhälle, och det stora ansvar som vilar på oss.

Så rankas din kommun:
Läs Skolans Dag-rapporten

Lärarnas Riksförbund publicerar på Skolans Dag en rapport som rankar kommunerna efter olika variabler. Rapporten visar skillnaderna i skolsatsningar och kunskapsresultat mellan landets kommuner. Sprid den gärna i sociala medier och andra kanaler.

Visa politikerna den kompetens vi lärare har

Ett flertal kommunföreningar och särskilda föreningar bjuder in lokala politiker till en praktik i skolan där de får följa med en skicklig lärare för en dag och med egna ögon får se de fantastiska insatser som varje dag utförs av Sveriges lärarkår.

Sprid Skolans Dag i sociala medier

Med förenade krafter genomför föreningarna i Lärarnas Riksförbund olika aktiviteter för att skapa uppmärksamhet kring lärares stora ansvar och betydelse för samhället och individer. Var gärna med och sprid Lärarnas Riksförbunds arbete i sociala medier, använd gärna hashtagen #skolansdag.

Om Skolans Dag

Skolans Dag instiftades av Lärarnas Riksförbund 2008 för att sätta skolan i centrum. Med Skolans Dag vill Lärarnas Riksförbund uppmärksamma och betona alla elevers rätt till kunskap. Målet är en likvärdig skola för alla.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2015-09-08 15.29