Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Vänster Höger

Skolans Dag-firande på många håll i landet

Skolans Dag uppmärksammas den 8 september på skolor, i media och på gator och torg runt om i hela landet. Här är bara några exempel.

Flertalet orter

Många kommunföreningar publicerar rapporter på Skolans Dag. Rapporterna fokuserar på hur det är ställt med skolan i landets olika kommuner när man jämför olika parametrar. Även rapport för hela riket publiceras.
Gå till rapporten Vad säger statistiken om skolan i din kommun?

Halmstad

Lärarnas Riksförbund i Halmstad firar Skolans Dag på Storgatan utanför Skånskan. Där finns det möjlighet att under en fika diskutera skolan. Klockan 16 hålls en presskonferens kring en ny rapport om skolan. Välkomna.

Örebro

För att betona alla elevers rätt till kunskap och en likvärdig skola firar Lärarnas Riksförbund Skolans Dag. I Örebro genomför vi en manifestation på Stortorget med start kl. 13.30, där lokala skolfrågor står i centrum. Alla skolintresserade hälsas välkomna att fira Skolans Dag på Stortorget i Örebro den 8 september.

Sandviken

Kommunföreningen i Sandvikens kommun har bjudit in ledamöterna i kunskapsnämnden att skugga en lärare den 8/9.

Uppsala

Lärarnas Riksförbund i Uppsala presenterar en lokal rapport som belyser skolsituationen i Uppsala kommun, relativt riket. Utbildningsnämndens ledamöter är inbjudna att besöka oss över en lunch för att diskutera rapporten.

Stockholm

Lärarnas Riksförbund publicerar en rapport om hur det står till med skolan i landets kommuner.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-31 08.37

Den klassiska bildningen – får man den i skolan? Skolans roll är att förmedla kunskap utifrån uppsatta mål. Är skolans uppdrag tillräckligt för att ge alla elever en god, mångfacetterad bildning? Ta d...