Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Böcker

För att förhandla oss till bättre villkor för våra medlemmar, påverka politiker för en bättre skola och höjd status för lärare och studie- och yrkesvägledare, driver vi löpande ett antal kampanjer för att skapa opinion. Som en del i detta arbete har vi gett ut ett antal böcker och antologier. Den senaste, Vi får det att funka!, handlar om framgångsrika exempel på IT i skolan.

Vi får det att funka!

I denna antologi med undertiteln Framgångsrika exempel på IT i skolan berättar 14 erfarna lärare om hur de jobbar med teknik som datorer, surfplattor och telefoner för att fördjupa elevernas kunskaper.

De skriver utifrån egna erfarenheter om att skriva sig till läsning, om att använda YouTube, om elever i särskilda behov, om att locka fram lusten att skriva och läsa, om hur små enkla hjälpmedel kan öka lärandet — från lågstadiet till gymnasiet. Målet är att inspirera alla lärare och att testa tillsammans med eleverna.

Utgiven i samarbete med Ekerlids Förlag och lanserad den 18 augusti 2016. Läs mer om boken och om skribenterna här.

Kompetens för framtiden

Gymnasieskolan har en avgörande roll för kompetensförsörjningen i samhället. Samtidigt har andelen elever som väljer yrkesprogrammen stadigt sjunkit under åren. De flesta avhoppen sker från yrkesprogrammen.

I antologin Kompetens för framtiden tas ett initiativ till en bredare debatt om ungdomsarbetslösheten. Ett antal författare; politiker, näringslivsföreträdare och fackföreträdare ger sina infallsvinklar, erfarenhet och nya idéer kring hur nuvarande system kan förbättras för att ge unga en bättre start i livet.

Antologin lanserades den 29 april 2015.

Den engagerade läraren

Att vara toppolitiker innebär inte alltid att skolan var en självklarhet. Blivande toppolitiker kan känna sig utanför. En av våra ledande politiker hade en plan för att ta sitt liv. En annan lärde sig stava först i gymnasiet och en annan kom från kunskapsskolan i Holland till en rörig miljö i Sverige.

I boken Den engagerade läraren ger åtta toppolitiker sitt perspektiv på skolan och sin egen skolgång.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Andreas Mörck

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-18 14.20

Vi får det att funka! — Framgångsrika exempel på IT i skolan

Vi får det att funka! — Framgångsrika exempel på IT i skolan utkommer i augusti 2016. Klicka på bilden för högupplöst uppslag.