Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Politiken sviker skolan:
Ladda ned den nya e-boken

En skola i toppklass kräver samarbete och sam­verkan, inte splittring och politiker som sviker sitt ansvar. I denna bok pekar förbundsordförande Åsa Fahlén på nio problem som måste lösas. Du kan ladda ned boken här nedanför.

Politiken sviker skolan – nio utmaningar för Sverige

Våra nationella politiker har svikit skolan. De kan inte tala till oss väljare som om de har kvar beslutande­rätten. Det är kommuner och privata huvudmän som styr skolan.

Resultatet är splittring och segregation, som hotar våra elever, vårt samhälle och vår demokrati. Politikerna måste återerövra makten, sätta skolan överst på dagordningen och hjälpa till att utveckla undervisning och arbetsmiljö.

Sverige ska ha en skola i toppklass. Det kräver samarbete och samverkan. I Politiken sviker skolan – Nio utmaningar för Sverige intervjuar Christer Isaksson, journalist och författare, Åsa Fahlén, ordförande i Lärarnas Riksförbund. I samtalet pekar hon ut nio problem som måste lösas nu. Det handlar om kunskaper, lärarens tid, hot och våld, skol­segregation, vinster, lärarbrist, statens ansvar, shopping av utbildning och hotet mot vår demokrati.

Ladda ned Politiken sviker skolan som e-bok!

Under en begränsad period kan du ladda ned Politiken sviker skolan som e-bok även om du inte är inloggad medlem.

Nedladdning av e-boken fungerar direkt på till exempel iPad, iPhone, Mac, där programmet iBooks öppnas automatiskt så att du kan läsa boken på skärmen.

På en PC behöver du ladda ner en version av programmet Adobe Digital Editions. Det finns att ladda ner gratis på Adobes webbplats.

Köp Politiken sviker skolan som pocketbok

Du kan köpa Politiken sviker skolan som pocket hos Adlibris eller Bokus.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2018-09-04 15.53

Ansvarig redaktör för sidan: Erik Uppenberg