Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Céline Estassy, Ljusdal, tar emot det ena av årets bägge La Rochelle-stipendier av Christian Jensen från Forum för kultur och kommunikation.

Céline Estassy, Ljusdal, tar emot det ena av årets bägge La Rochelle-stipendier av Christian Jensen från Forum för kultur och kommunikation.

Årets La Rochelle-stipendium
till Ljusdal och Burlöv

Céline Estassy och Anne Jinert får det eftertraktade La Rochelle-stipendiet som i år delas ut för femte året i rad.

Det är Lärarnas Riksförbund och Fransklärarföreningen, FLF, som delar ut fortbildningsstipendierna till franska staden La Rochelle. Stipendierna vänder sig till musikintresserade fransklärare och frankofona musiklärare.

Årets stipendiater delar ett intresse för att använda musiken för att väcka elevernas språkintresse.

– Jag anser att musik är ett fantastiskt bra sätt att utveckla ett språk, men också att komma närmare en kultur och få en inblick i landets traditioner, säger Céline Estassy, musik- och svensklärare på Stenhamreskolan i Ljusdal.

– Jag har en förhoppning om att utveckla min undervisning i franska med stöd i musiken. Mina elever söker och ibland finner svar om livets svårigheter i musiken då de inte alltid får stöd av de vuxna som omger dem, säger Anne Jinert som undervisar i franska och svenska på Vårboskolan i Burlöv.

Stipendiet består av en fortbildningsresa till staden La Rochelle på den franska Atlantkusten. Läs mer i pressmeddelandet.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-03 11.13