Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Carl Heath — prisad guide in i en digital framtid

Carl Heath får Guldäpplejuryns särskilda pris 2017. Han belönas för att han, med stort personligt engagemang och med djup förståelse för skolprofessionernas perspektiv, är en guide in i en digital framtid.

Carl Heath. Foto Bo Helmersson.

Carl Heath. (Foto: Bo Helmersson)

– Carl Heath har blivit ett begrepp för svensk skola. Hans förmåga att omsätta idéer i spännande konkreta upplägg har gett eko i vida kretsar. Först med spridning av tankar och exempel kring spelbaserat lärande, på senare år i arbetet med maker-rörelsen i Sverige. Med perspektivet att IT är ett material, har Carl gjort de digitala resurserna gripbara för barn, ungdomar och deras lärare, säger Peter Becker, Guldäpplejuryns ordförande.

Carl Heath är till vardags ansvarig för digitalisering och lärande på forskningsinstitutet RISE (Research Institutes of Sweden). Sedan millennieskiftet har han arbetat med frågor om utbildning kopplad till digitalisering och teknologi med Göteborg som bas.

Lärarpriset Guldäpplet 2017 liksom Guldäpplejuryns särskilda pris delas ut vid en högtidlig ceremoni på Skolforum, måndagen den 30 oktober kl 11:00 på Östra scenen.

Prisutdelare är gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström, Åsa Fahlén, ordförande Lärarnas Riksförbund, Johanna Jaara Åstrand, ordförande Lärarförbundet, samt Peter Becker, DIU, juryordförande.

Carl Heath kommer också att föreläsa om makerkultur och makerspaces på Skolforum, tisdag den 31 oktober kl 12:30–13:20.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2017-10-13 10.02