Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Edin Filipovic, årets yrkeslärare

Bland flera nominerade har Edin Filipovic utsetts till Göteborgsregionens bästa yrkeslärare; bagerilärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet, Ester Mosessons gymnasium, Göteborg.

Årets yrkeslärare i Göteborgsregionen utsedd! – Edin Filipovic, bagerilärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet

Edin Filipovic, årets yrkeslärare 2016

– Årets Yrkeslärare i Göteborg är ett pris för att uppmärksamma duktiga yrkeslärare, just för att de spelar en väldigt viktig roll i samhället. De säkerställer att yrkesutbildningarna presterar och levererar på hög nivå och är attraktiva för eleverna, vilket är väsentligt för Sveriges framtid, säger Pontus Slättman, WorldSkills Sweden.

Genom sina gedigna kunskaper och erfarenheter inom ämnena lyckas Edin motivera eleverna till att plocka fram sina bästa egenskaper och lyckas med sina studier. Edin jobbar dessutom aktivt med att skapa kontakter med näringslivet och ser till att kompetensutvecklas genom att själv praktisera på bagerier i Göteborg, för att påminnas om det ”verkliga” jobbet. Hans förmåga att ge elever framtidstro, tillsammans med hans starka tro på samarbete över gränserna för att nå goda resultat hos eleverna gör att Edin är årets yrkeslärare 2016 i Göteborgsregionen.

Med att utse Årets Yrkeslärare hoppas WorldSkills Sweden, som ligger bakom EuroSkills i Göteborg 2016, att kunna inspirera andra yrkeslärare och sprida goda exempel på fina insatser, bra idéer och stort engagemang som alla spelar en central roll i en utbildning, inte minst för att eleverna ska trivas och prestera.

– Det känns helt overkligt, man tror aldrig att man ska vinna. Jag var glad över att vara nominerad och självklart känns det extremt kul att vinna. Mina underbara kollegor ska ha ett stort tack för att de alltid stöttar mig och för att vi alltid tar tid att hjälpa varandra, säger Edin Filipovic.

Alla har kunnat nominera till Göteborgs bästa yrkeslärare där bland annat några av kriterierna var att läraren ska ha en uthållig och god relation till arbetsgivare och kunna bemöta de krav på kvalitet som ställs, samt i sin roll lyckats entusiasmera elever till lärande och kunskapssökande.

Priset som är ett samarbete mellan WorldSkills Sweden, ”Utmärkelsen” och SAK-rådet, delades ut

i samband med EuroSkills 2016 (Yrkes-EM) i Göteborg som pågår just nu.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-12 13.09

FÖR MER INFORMATION OM YRKESLANDSLAGET OCH EM:

http://worldskills.se/