Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Fyra förnyande finalister kan få årets Guldäpple

Guldäpplet-finalisterna visar hur digitalt kompe­tenta lärare är drivande i att förnya undervisning och lärande. Det säger Peter Becker, juryns ord­förande, om årets Guldäpplet-finalister som presenterats på Bokmässan.

Cecilia Christiansen, Ulrihca Malmberg, Emma Nääs, Hans Gustavsson

Guldäpplet-finalisterna 2017. Från vänster: Cecilia Christiansen och Ulrihca Malmberg, Emma Nääs, Hans Gustavsson.

Följande fyra lärare har chansen att vinna Guldäpplet 2017:

• Cecilia Christiansen och Ulrihca Malmberg, lärare i matematik och NO som arbetat tillsammans på Carlssons skola i Stockholm, för att de med stöd av IT-verktyg skapar nya lärandesituationer för att förbättra elevernas förståelse och lärande.

• Emma Nääs, lärare på Jonslunds skola i Essunga, för sitt ny­tänkande, innovativa, digitala och globala arbetssätt som gör hennes elever väl förberedda att använda engelska i alla sammanhang i skolan och utanför.

• Hans Gustavsson, bagerilärare på Restaurang- och livsmedels­programmet, Jenny Nyströms skola i Kalmar, för att ambitiöst och professionellt ta sig an möjligheterna som skapas genom användning av digitala resurser i undervisningen.

– Årets finalister visar på bredden över landet, över stadier och över ämnen, med en bagerilärare från ett yrkesprogram, en global mellanstadielärare och två lärare i matematik och naturorienterande ämnen på högstadiet och gymnasiet, säger Peter Becker.

Den slutliga vinnaren av Guldäpplet presenteras måndagen 30 oktober på Skolforum i Älvsjö.

Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut varje år ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor lokalt, kommunalt och gärna även nationellt.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2017-10-30 12.03

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll