Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Jonas Hall får Guldäpplet 2016

Årets vinnare av Guldäpplet blev Jonas Hall, lärare i matematik på Rodengymnasiet i Norrtälje.

Jonas Hall mottar Guldäpplet 2016 av Svante Tideman, Lärarnas Riksförbund, och Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet.

Jonas Hall mottar Guldäpplet 2016 av Svante Tideman, Lärarnas Riksförbund, och Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet.

Jonas Hall är förstelärare och undervisar i matematik, fysik och astronomi på Rodengymnasiet i Norrtälje. Han är även vice föreståndare för Svenska GeoGebrainstitutet.

Du kan höra Jonas Hall, som kallar sig ”The Mad Mathematician”, i Lärarpodden. Där pratar hand bland annat om vikten av att ha en estetiskt tilltalande och kreativ miljö i klassrummet, och en matematikundervisning där kultur och musik blir spännande delar. (Samtalet spelades in innan han fick priset.)

Guldäpplejuryns särskilda pris 2016 gick till Hülya Basaran, lärare i svenska som andraspråk och universitetsadjunkt vid Högskolan Väst som bland annat ämnesspanat för Lärarnas Riksförbund, samt Anna Kaya, lärare i svenska som andraspråk och projektledare vid Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC), vid Stockholms universitet.

Delade andrapristagare blev Anton Fagergren, förskollärare vid Irsta förskolor i Västerås respektive Martin Löfgren, språklärare, och Per Ahlkvist, SO-lärare, på högstadiet på Norrevångsskolan i Karlshamn. Grattis till alla pristagare!

Årets Guldäpplen delades ut på Skolforum den 31 oktober av Svante Tideman, 1:e vice ordförande i Lärarnas Riksförbund och Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet, tillsammans med initiativtagaren Peter Becker från Stiftelsen DIU och ordförande i juryn för Guldäpplet.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2016-11-07 16.12

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll