Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Sök stipendium för fortbildning i franska La Rochelle

Nu är det dags att söka stipendium för fortbildning i den franska kuststaden La Rochelle. Stipendiet delas ut till musikintresserade fransklärare och frankofona musiklärare.

La Rochelle eller La ville blanche är en betydande hamnstad för nöjesbåtar med ”semesterön” Ile de Re strax utanför.

För femte året i rad kan Lärarnas Riksförbund, genom Forum för engelska och moderna språk och Forum för kultur och kommunikation, och Fransklärarföreningen, FLF, erbjuda två fortbildningsstipendier till franska La Rochelle. Stipendierna vänder sig till musikintresserade fransklärare och frankofona musiklärare.

Stipendierna omfattar resa, uppehälle och seminarieavgift till ”La Chanson francophone – Elaborer des projets autour de la chanson francophone” – en fortbildningskurs för franska modersmålslärare med musik som pedagogiskt hjälpmedel.

Läs mer om kursen här: www.crdp-poitiers.cndp.fr/cddp17

http://www.francofolies.fr/educ/formation/chantier-profs1.html

När? Onsdag 25 januari–fredag 27 januari 2017. Avresa från Sverige under tisdagen, hemkomst tidigast under lördagen.

Hur tar man sig dit? La Rochelle ligger vid franska Atlantkusten. Man reser bäst med flyg till Paris Charles de Gaulle och byter på flygplatsen till TGV Atlantique, ca fyra timmars tågresa.

Vem kan söka? Musicerande, sjungande fransklärare eller frankofon musiklärare. För ett aktivt deltagande i kursen är det nödvändigt att ledigt kunna tala och uttrycka sig på franska. Kolleger på samma skola kan söka tillsammans eller var för sig.

Motprestation: Stipendiaterna skriver en resumé som kan publiceras på Lärarnas Riksförbunds och Fransklärarföreningens webbplatser.

Hur söker man? Mejla din ansökan innehållande personuppgifter och en kort beskrivning om varför just du är en lämplig stipendiekandidat till francoise.sule@telia.com senast den 10 januari 2017.

Besked till stipendiaterna lämnas senast den 13 januari 2017 efter jurybeslut. Juryn består av representanter för Lärarnas Riksförbund och FLF.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2016-12-23 15.24

Senast 10 januari 2017

Skicka din ansökan till francoise.sule@telia.com senast den 10 januari 2017.

La Rochelle

Staden ligger vid Atlanten, två timmars tågresa från Paris, och är en av Frankrikes största hamnstäder.