Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Anna Kaya vinnare av svensklärarpris

Svenska Akademien har utsett Anna Kaya, lärare i förberedelseklassen på Norrbackaskolan i Sigtuna kommun, till mottagare av Svenska Akademiens svensklärarpris 2012.
På Bok- & biblioteksmässan i Göteborg fick Anna motta priset. Lärarnas Riksförbunds andre vice ordförande Anders Almgren, som också är svensklärare och ordförande i Forum för svenska, gratulerade Anna.

-Språket är nyckeln till framgång, säger Anna Kaya. Vi måste utveckla elevernas språk, det kunskapsrelaterade språket, annars kommer vi aldrig nå målen. Språket är vårt främsta tankeverktyg och god läsförmåga är ett av de viktigaste verktygen för kunskapsinhämtning.
-Jag vill gärna vara med och utveckla skolan. Ett samarbete mellan olika ämneslärare och lärare i svenska som andra språk skulle kunna bidra till högre måluppfyllelse. Ett språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt gynnar alla elever, inte bara de flerspråkiga. Anna skriver gärna och reflekterar över sitt arbete i klassrummet och många lärar uppskattar det hon skriver i sin blogg.

-Jag uppskattar mitt utvidgade lärarkollegium som finns i de sociala medierna. Det är otroligt givande att lära av och med varandra och utvecklas tillsammans, fortsätter Anna.

De övriga vinnarna var Kajsa Hedlund, Toleredsskolan i Göteborg och Anders Bernersson, Tuppkärrsskolan i Surahammar.

Svenska Akademiens svensklärarpris instiftades 1987 och ska tilldelas lärare som genom sin gärning stimulerat intresset hos unga människor för svenska språket och litteraturen. Priset är 50 000 kr till den enskilda läraren och 30 000 kr till skolan där läraren undervisar.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Redaktionen

Sidan senast uppdaterad: 2014-01-14 16.57