Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Åsa Fahlén ny ordförande för Lärarnas Riksförbund

Åsa Fahlén, gymnasielärare från Göteborg, valdes
den 21 maj 2016 till ny förbundsordförande.

Åsa Fahlén, förbundsordförande

Åsa Fahlén, nyvald förbundsordförande. Klicka på bilden för högupplöst pressbild. Ange "Foto: Rikard Westman/Lärarnas Riksförbund" vid publicering.

På lördagsförmiddagen valdes Åsa Fahlén till ny ordförande för Lärarnas Riksförbund. Åsa Fahlén kommer från Göteborg och har arbetat som lärare i samhällskunskap på gymnasiet sedan 1997. Parallellt med lärarjobbet har Fahlén de senaste åren suttit i förbundsstyrelsen och varit vice ordförande för Lärarnas Riksförbund i Göteborg.

– Jag är stolt och ödmjuk över det förtroende som har visats för mig. Jag tycker att det ska bli roligt att tillsammans med alla kloka och engagerade lärare och studie- och yrkesvägledare runt om i landet leda förbundet in i framtiden, säger Lärarnas Riksförbunds nyvalda ordförande Åsa Fahlén.

– Det viktigaste för svensk skola just nu är att fullfölja uppvärderingen av läraryrket. Det är det enda sättet att möta den akuta lärarbristen. Staten har – genom regeringens lärarlönesatsning – tagit sin del av ansvaret. Jag kommer nu att ligga på kommuner och friskolor i hela landet, så att de tar det ansvar för att uppgradera läraryrket som har försummats i så många år.

–Det är staten, lärarna och rektorerna som ska ha det faktiska huvudansvaret för skolan. Skolkommissionens förslag om att staten ska ta ansvar för finansieringen av skolan måste genomföras. Och skolans professioner - lärare och rektorer – behöver få utrymme och frihet att ta huvudansvaret för själva undervisningen.

– Mitt och förbundets mål är att vi lärare och studie- och yrkesvägledare ska få mer tid för varje elev. Först då kan vi nå goda resultat. Jag räds inte PISA. Om vi lärare får bättre villkor och förutsättningar, så kommer elevresultaten att höjas, säger Åsa Fahlén.

1:e och 2:e vice ordförande valda

Vid kongressen valdes Svante Tideman till 1:e vice ordförande. Sara Svanlund valdes till 2:e vice ordförande.

Se hela styrelsen här »


 

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-31 17.03

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll

Åsa Fahlén, förbundsordförande

Åsa Fahlén, förbundsordförande. Format: jpeg. Upplösning: 300 dpi. Fotograf: Rikard Westman. Klicka på bilden för högupplöst bild.

Åsa Fahlén, förbundsordförande

Åsa Fahlén, förbundsordförande. Format: jpeg. Upplösning: 300 dpi. Fotograf: Rikard Westman. Klicka på bilden för högupplöst bild.

Svante Tideman, förste vice förbundsordförande

Svante Tideman, förste vice förbundsordförande

Sara Svanlund, andre vice förbundsordförande

Sara Svanlund, andre vice förbundsordförande