Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Guldäpplet 2014 till Karin Nygårds

Karin Nygårds, lärare i svenska och svenska som andraspråk, fick idag ta emot it-stipendiet Guldäpplet för sitt engagerande arbete med att utveckla digitalkunskap i svenska skolan.

Guldäpplet delas varje år ut till en eller flera lärare som har förnyat lärandet med stöd av it i undervisningen.

Karin Nygårds tilldelades Guldäpplet 2014 för att hon ger eleverna verktyg för att behärska sin digitala miljö. Hon har gjort stora insatser för att lyfta digitalkunskap i undervisningen, med verklighetsanknutna uppgifter. Det ska vara viktigt och på riktigt och eleverna ska utmanas. Hon bidrar till att förnya debatten kring digitaliseringen i skolan och är en viktig röst i den aktuella diskussionen om skolans utveckling.

Ulrika Jonson, lärare på Vallaskolan i Södertälje och Jacob Möllstam, lärare på Jonsereds skola i Partille, delade på andraplatsen.

Guldäpplet delades ut av Bo Jansson, ordförande i Lärarnas Riksförbund, och Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet, tillsammans med Peter Becker från Stiftelsen DIU och Yngve Lindbergs minne.

Vinnare av juryns särskilda pris

Guldäpplejuryns särskilda pris gick i år till Ylva Pettersson, läraren i historia och kulturhistoria på Katedralskolan i Skara och styrelsemedlem i Wikimedia Sverige.

Ylva Pettersson tilldelades priset för sitt långvariga arbete kring Wikipedia som pedagogiskt projekt och kring Wikimedia-familjen som öppen, delad miljö för skolan. Hon har utmanat elever i skarpa uppdrag kring Wikipedia, som fött engagemang och bekräftelse hos eleverna och samtidigt bidragit till en öppen global resurs.


Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Redaktionen

Sidan senast uppdaterad: 2015-02-17 17.03

Om Guldäpplet

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Tieto Sweden Healthcare and Welfare AB, Netsmart AB, Gleerups Utbildning AB samt Stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

I årets juryn fanns företrädare för samtliga partners samt de pedagoger som vann Guldäpplet 2012 och 2013.

Priset består av ett stipendium på 25000 kr och ett glasäpple.

Guldäpplets webbplats: www.diu.se/guldapple