Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Missa inte dina försäkringspengar

Glashalt på gatan och bråttom till jobbet. Snart börjar första lektionen. På bråkdelen av en sekund är olyckan framme. Du halkar och bryter armen. Sjukskrivning väntar, och med den mindre pengar i plånboken. Som tur är kan du ofta få extra ersättning genom ditt kollektivavtal – men bara om du själv är aktiv och ansöker om pengarna.

Om du ramlar på väg till jobbet så räknas det som en färdolycka. Då har du i de flesta fall rätt till försäkringspengar tack vare ditt kollektivavtal. Andra tillfällen när du kan ha rätt till extra ersättning är vid bland annat arbetsskada, föräldraledighet, arbetslöshet och sjukdom. Ifall du blir borta länge kan det här göra stor skillnad för din ekonomi.

Skaffa läkarintyg, anmäl händelsen, ansök

För att få ut pengarna måste du anmäla händelsen till arbetsgivaren. Om du har skadat dig måste du även ha läkarintyg, så uppsök vård på en gång. Du måste också ansöka om ersättning hos försäkringsbolaget. Det här är något som många missar.

– Lärare och studie- och yrkesvägledare går miste om stora summor varje år. Man har rätt till pengarna, men glömmer att göra anspråk på dem. Där skiljer vi oss från andra grupper. Pengar som man borde ha fått ut brinner helt enkelt inne, säger Mattias Torell, ombudsman på Lärarnas Riksförbund.

Mer information om hur du gör på Mintrygghet.se

Så hur gör man då för att inte bli utan sina försäkringspengar? Börja med att gå in på webbplatsen Mintrygghet.se. Där har vi samlat information om alla försäkringar som du har genom ditt kollektivavtal. Du får också veta vem du ska kontakta för att få ersättning i olika situationer.

– Många tycker att försäkringar är krångligt, men här guidar vi dig till de pengar du har rätt till på ett enkelt sätt. Gå gärna in och läs på Mintrygghet.se redan i dag, så att du vet vad som gäller om olyckan skulle vara framme. Då går du inte miste om pengar som faktiskt är dina, tipsar Mattias Torell.


Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2018-02-20 15.00

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll

Relaterade sidor
Mer på internet