Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Saco-S begär förhandling om villkor vid omlokaliseringar

Inom statlig sektor har de centrala fackliga organisationerna Saco-S, där Lärarnas Riksförbund ingår, OFR S/P/O och SEKO till Arbetsgivarverket framställt yrkande om en förbättring av villkoren vid utlokalisering.

– Myndighetsflyttarna får stora konsekvenser – både för verksamheten och våra medlemmar. Omlokaliseringarna måste hanteras på ett ansvarsfullt sätt som tar hänsyn till konsekvenserna för de anställda, säger Lena Emanuelsson, ordförande för Saco-S.

Tidigare omlokaliseringar har lett till kompetenstapp när erfarna medarbetare väljer att snabbt söka nytt jobb i stället för att flytta med verksamheten.

– Att flytta delar eller hela verksamheten vid en myndighet påverkar både medarbetare och verksamhet. För att det ska kunna göras på ett rimligt sätt behövs lösningar för att hantera kompetensöverföringen och det är angeläget att medarbetare som behöver stöd i omlokaliseringen får det i god tid, säger Lena Emanuelsson.

Den 15 november slog Arbetsdomstolen fast att myndighetsanställda är arbetsskyldiga i hela landet om inget annat anges i anställningsavtalet.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2018-04-19 14.02

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll