Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
30 jun 2013

Framtid och drömmar

Vad hände fem år efter gymnasieskolan?                    En undersökning bland 1000 24-åringar 2013.

Fem år efter studenten är det fortfarande många ungdomar som kämpar med att etablera sig på arbetsmarknaden. I denna rapport vill vi undersöka vilken roll gymnasieskolan har för den höga ungdomsarbetslösheten och vad som kan göras för att bättre förbereda framtidens ungdomar för jobb eller vidare studier. 

1 av 5 ungdomar har någon gång efter gymnasiet varken arbetat, studerat eller haft praktik över 100 dagar i sträck. Vi är många som försöker hitta lösningar på detta samhällsproblem och få fler ungdomar i jobb. I denna rapport vill vi undersöka vilken roll gymnasieskolan har för den höga ungdomsarbetslösheten och vad som kan göras för att bättre förbereda framtidens ungdomar för jobb eller vidare studier. 

Vi har tagit hjälp av de med störst inblick i gymnasieskolans funktionssätt och övergången från gymnasieskolan till studier och arbetsliv, nämligen ungdomarna själva. Undersökningen baseras på svar från 1 000 stycken 24-åringar, som i huvudsak lämnade gymnasieskolan våren 2008. Vad har hänt under de fem åren därefter? Hur ser de på sina gymnasiestudier i backspegeln? Hur har deras gymnasiestudier hjälpt eller stjälpt dem? Genom att förstå detta kan vi hitta lösningar på våra utmaningar.


För kommentarer:
Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund, 070-262 27 61

För upplysningar:
Zoran Alagic, presschef Lärarnas Riksförbund, 070-262 27 00

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Pontus Bäckström

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-12 11.11

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll