Hitta enkelt på webbplatsen

Så hittar du enklare det du söker på webbplatsen LR.se

Det finns flera sätt att hitta information och tjänster som finns på webbplatsen.

Logga in

Om du är medlem, ombud eller anställd rekommenderar vi att du loggar in på webbplatsen. Du kommer då att hitta mer information jämfört med det som är publikt för alla. Loggar du in aktiveras din roll i förbundet, och vi kan presentera än mer fördjupad information, stödmaterial, fler verktyg med mera. Du får också tillgång till Min Sida med snabblänkar.

Huvudmenyn

LR.se är i grunden en traditionell webbplats på så sätt att du ska kunna navigera dig fram till det du söker. Ett bra sätt att snabbt orientera dig om strukturen på webbplatsen är att gå in i webbkartan under rubriken ”Mer”, som du hittar högst upp på varje sida. Här ser du webbplatsens alla avdelningar, och dess undersidor, som då kan hjälpa dig att hitta det du söker.

Sökverktyget

Hittar du inte rätt i navigationen så rekommenderar vi att du i första hand använder webbplatsens sökverktyg. Sökverktyget hittar du genom att klicka på förstoringsglaset som finns längst upp till höger på alla sidor.

Så fort du börjar skriva någonting i sökrutan så föreslår webbplatsen några vanliga söktermer. Dessa kan du klicka på för att komma till den föreslagna informationen.

Söker du och avslutar med retur, eller klickar på Visa alla sökresultat, kommer du till en sida som visar hela sökresultatet. Här listas resultatet i den ordning kategorierna presenteras i vänstermenyn, det vill säga sidor kommer högt upp och remissvar och pressmeddelande i slutet. Ju färskare informationen är (publicerat), desto högre upp i sökresultatet presenteras det.

Om du får ett stort sökresultat kan du filtrera ned resultatet genom att välja någon av kategorierna, och dessutom välja vilka taggar som är relevanta för att få ner antalet träffar ytterligare.

Bokmärken

Loggar du in kan du spara bokmärken till sidor som du besöker ofta. Det gör du med bokmärket som finns uppe till höger på de flesta sidor. Dina sparade bokmärken hittar du uppe i verktygslisten, ovanför sidfönstret, straxt till vänster om sök-funktionen (förstoringsglaset) om du loggat in. Jämfört med webbläsarens bokmärken, så finns dessa bokmärken kvar i din profil oavsett vilken dator eller webbläsare du använder.

Taggar

Alla sidor på webbplatsen är taggade med olika ämnen. Det har vi gjort för att hjälpa dig att hitta liknande sidor inom det ämne du läser om. Taggarna är klickbara, och redovisar då ett särskilt sökresultat med alla sidor för den taggen.

Spårmärkning på alla sidor

Vi använder oss av spårmärkning (likt brödsmulor) för att göra det lättare för dig att veta var i strukturen du ’just nu’ befinner dig. Ovanför alla sidor syns ett spår i form av klickbara länkar, en så kallad länkstig. Klickar du på dessa kommer du ’uppåt’ i strukturen.

Vill du backa, gå tillbaka en sida, använder du backspace (suddknappen) på tangentbordet, eller klickar på webbläsarens bakåt-pil.

Länkar

Alla länkar på webbplatsen visas genom att det länkade ordet, eller meningen, är understruket.
Länkar till andra webbplatser öppnas i en ny flik, och är förutom understrykningen markerade med en pil.

Kategorier av information

Alla sidor på webbplatsen är kategoriserade utifrån en typ av information. Det syns tydligast i sökresultatet när du använder sökverktyget. Söker du och får många träffar, kan kategoriseringen hjälpa dig att avgöra vilken typ av sida du söker.

Föreslå förbättringar

Längst ner på alla sidor, även denna, finns en länk till ett formulär där du kan lämna synpunkter på förbättringar av sidan du befinner dig på. Det kan vara allt från att informationen är otydlig, felstavad, länk som inte fungerar eller att information helt enkelt saknas. Ditt bidrag är mycket uppskattat av oss och går till redaktionen för hantering.


Uppdaterad