Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

SETT 2017

Datum : 3-5 maj 2017 (onsdag-fredag)
Tid : Onsdag 9.00-17.00, torsdag-fredag 9.00-16.30.
Plats : Stockholm, Kistamässan
Arrangör : Easyfairs, RAU och Stockholms Stad
Aktivitet för : Alla

Kom och träffa Lärarnas Riksförbund på SETT-dagarna. SETT är en mötesplats för det moderna och innovativa lärandet.

SETT är den perfekta mötes- och inspirationsplatsen för dig som är lärare, skolledare, förskollärare, pedagog eller jobbar med förvaltningsfrågor. Här kan du knyta nya spännande kontakter i utställningsdelen och möta leverantörer av digitala verktyg och moderna fysiska lärmiljöer.

Inspirerande föreläsningar och möten i vår monter

Du träffar Lärarnas Riksförbund i monter J:08 där vi bjuder på inspirerande föreläsningar och tips på hur du kan arbeta med källkritik och IT i undervisningen.

Program i Lärarnas Riksförbunds monter (J:08)

Schemat är preliminärt och kan komma att ändras. Fler föreläsare tillkommer längre fram. Du som inte kan besöka oss kan i efterhand se våra seminarier och föreläsningar på LR Play.

 

Onsdag 3 maj

Kl.10.00  Kan det bli trovärdigt med Wikipedia?             Sara Mörtsell är gymnasielärare och jobbar nu för den ideella föreningen Wikimedia Sverige och gör utbildningsprojekt ihop med lärare och skolor som vill bidra till att förbättra Wikipedia.

Kl.10.30 Praktisk källkritik utifrån en adress              Kristina Alexandersson är chef för internet i skolan på IIS. Kristina ansvarar för Webbstjärnan, en skoltävling för elever där de under handledning av sina lärare publicerar skolarbete på internet.

Kl.11.00  Peer instructions - metod som skapar delaktighet i undervisningen                                                                        Mikael Bruér är lärare i geografi, historia, religion och samhällskunskap. Mikael är en av Lärarnas Riksförbunds ämnesspanare.

Kl.13.00 GeoGebra - ett allsidigt verktyg för alla aspekter av matematikundervisningen                                               Jonas Hall är lärare i matematik, fysik och astronomi. Jonas vann lärarstipendiet Guldäpplet 2016.

Kl.14.00  MIK och källkritik - en nödvändig kunskap som alla unga behöver                                                                     Helena Dal verksamhetschef information och vägledning på Statens medieråd.

Kl.15.00 Stödstrukturer för de språkliga uttrycksformerna                                                                     Annika Sjödahl är lärare i engelska och svenska. Annika är en av Lärarnas Riksförbunds ämnesspanare.

Torsdag 4 maj

Kl.10.00 Peer instructions - metod som skapar delaktighet i undervisningen                                                                          Mikael Bruér är lärare i geografi, historia, religion och samhällskunskap. Mikael är en av Lärarnas Riksförbunds ämnesspanare.

Kl.11.00 Hantera heta frågor i klassrummet - en metod Martin Löfgren, språklärare och Per Ahlkvist, SO-lärare. Martin och Per var finalister till lärarstipendiet Guldäpplet 2016.

Kl.13.30 Effektiv webbaserad alfabetisering                      Ivana Eklund är lärare i SFI. Ivana är en av Lärarnas Riksförbunds ämnesspanare.

Kl.15.00 Hälsovecka - En källkritisk resa i hälsa och hur den kan påverka elevens vardag                                       Helena Kvarnsell är lärare i matematik, biologi, kemi, fysik och teknik. Helena är en av Lärarnas Riksförbunds ämnesspanare.

Fredag 5 maj

Kl.10.00 Peer instructions - metod som skapar delaktighet i undervisningen                                                                       Mikael Bruér är lärare i geografi, historia, religion och samhällskunskap. Mikael är en av Lärarnas Riksförbunds ämnesspanare.

Kl.11.00 Hur du kan motivera och träna läsförståelse via
micro-learning                                                                              Maria Björsell är lärare i SO, svenska och svenska speciallärare. Maria är en av Lärarnas Riksförbunds ämnesspanare. 

Kl.13.30 Hantera heta frågor i klassrummet - en metod Martin Löfgren, språklärare och Per Ahlkvist, SO-lärare. Martin och Per var finalister till lärarstipendiet Guldäpplet 2016.

Kl.14.00 Vad formar framtidens utbildningsmiljöer? Anders Larsson och Magnus Blixt presenterar trender kring utveckling som formar framtidens lärarmiljöer. Kinnarps Trendrapport som bl.a. bygger på workshops med lärare ligger till grund för presentationen.

Kl. 15.00 IKT i idrott                                                                  Daniel Gomejzon är lärare i idrott och hälsa. Daniel är en av Lärarnas Riksförbunds ämnesspanare.

Självklart kan du också ställa fackliga frågor till våra kunniga ombud på plats.

Konferensprogrammet

SETT erbjuder ett konferensprogram med seminarier, föreläsningar och workshops i syfte att ge dig nya intressanta idéer om hur du praktiskt och konkret kan utveckla både dig själv och din skola i nya spännande riktningar.
Läs mer om konferenserna på SETT:s webbplats.

Anmälan

Du anmäler dig till SETT-dagarna via SETT:s webbplats. Där hittar du också information om vilka priser som gäller för de olika konferenserna. Att enbart besöka utställningsdelen på SETT-dagarna kostar ingenting. Du registrerar dig som besökare och skriver ut din entrébiljett på SETT:s webbplats.
Läs mer och anmäl dig.
       

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Redaktionen

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-27 14.30

Relaterade sidor
Mer på internet