Stöd och råd för dig

Vi finns där du finns

Lärare och studie- och yrkesvägledare möter många utmaningar i sin vardag. Vårt mål är att du ska känna dig trygg i din roll som en viktig del av en bättre skola för alla.

Ett tryggt medlemskap — en trygg anställning

Vi ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och lägga tid på rätt saker. Vi vet att ett fackförbund kan hjälpa till på många plan. Skillnaden är att oss hittar du bara behöriga lärare. Och inga rektorer. Det gör att vi kan fokusera på det som är viktigt för just dig. Vi ger våra medlemmar stöd och råd i kompetensutveckling, kring lön, arbetstid och kollektivavtal.


Digital medlemsjour

Digital medlemsjour

Svar på dina frågor. Vi har samlat och besvarat de vanligaste frågorna vi får av medlemmar. Sökbart och kategoriserat för snabb hjälp.

Hitta svar på dina frågor
Jobba inte gratis — ha koll på din arbetstid

Jobba inte gratis — ha koll på din arbetstid

Du som är medlem, och är lärare med lov och ferier — privat och kommunal anställning, har tillgång till ett praktiskt arbetstidsverktyg för att hål...

Planera din arbetstid
Stöd och råd för dig som är lärare

Stöd och råd för dig som är lärare

I ditt uppdrag som lärare har du ett stort ansvar för elevernas utveckling och lärande men du har också ett viktigt myndighetsutövande. Här har vi sam...

Läs mer
Stöd och råd för dig som är SYV

Stöd och råd för dig som är SYV

I Lärarnas Riksförbund finns cirka 2 000 medlemmar som arbetar som studie- och yrkesvägledare. Vi arbetar för att studie- och yrkesvägledare ska ha br...

Läs mer

Vi ger dig svar på dina frågor

Vi finns för dig. Och svarar gärna på dina frågor. Det kan handla om allt från yrkesetik för lärare till vad skolans styrdokument innehåller. Du kanske undrar hur man som lärare räknar ut sin årsinkomst eller vill veta mer om lärarens uppdrag. Vi vet och lovar att ge dig stöd och råd i din roll som lärare eller studie- och yrkesvägledare.

Illustration på frågor och svar
Illustration på verktyg

Förenkla din jobbvardag

Ditt arbete som lärare eller studie- och yrkesvägledare underlättas förstås av struktur och kontroll. Som medlem har du tillgång till verktyg som gör din jobbvardag betydligt enklare. Håll koll på din arbetstid, jämför din lön med andra eller hitta nya spännande karriärvägar.