bild på lärare

Växande lärande och kunskap

Ditt yrke – vårt arbete

Att arbeta med kunskap och lärande kräver också egen utveckling. Det finns många möjligheter att utveckla din kompetens som lärare eller studie- och yrkesvägledare.

Utvecklas som människa och i din yrkesroll

Skolan står inför stora förändringar. Lärare och studie- och yrkesvägledare behöver synas och få rätt fokus. Därför behöver kompetensutveckling prioriteras och få utrymme. Vi arbetar för att du som lärare och studie- och yrkesvägledare ska kunna växa och se hur du kan vara en del av framtidens skola.


Anmäl dig till våra kurser & aktiviteter

Anmäl dig till våra kurser & aktiviteter

För din utveckling, kunskap och inspiration finns det en mängd kurser och aktiviteter som du som medlem kan anmäla dig till.

Hitta fortbildningstillfälle för dig
Lärarlegitimation

Lärarlegitimation

Du som är lärare behöver ha en lärarlegitimation för att få tillsvidareanställas och för att få undervisa och sätta betyg. Men det finns undantag för ...

Läs mer
Nytt professionsråd ska bidra till lärarkårens utveckling
Bild på lärare

Nytt professionsråd ska bidra till lärarkårens utveckling

Rådet ska bevaka och utveckla de viktigaste frågorna kringlärarutbildning, fortbildning och forskning, och verka för ett professionsprogram.

Läs om hur professionsråd bidrar till lärarkårens utveckling
Bli ombud

Bli ombud

Det allra mesta fackliga arbetet i Lärarnas Riksförbund utförs av företrädare som valts av medlemmarna – det vill säga ombud. Vill du bli ombud?

Vad gör man som ombud?
Forskning i din yrkesroll

Forskning i din yrkesroll

Om du vill utvecklas i din yrkesroll på djupet kan forskning vara ett alternativ för dig. Det finns flera forskarskolor för yrkesverksamma lärare.

Så kan du börja forska
Dags att söka jobb?

Dags att söka jobb?

Att söka jobb rätt innebär att ha kunskap om och förståelse för hela anställnings­processen – från att söka jobbet tills att du har anställningsavtal...

Så hittar du ditt nästa jobb
Vidareutbilda dig

Vidareutbilda dig

Det finns många alternativ för vidareutbildning. Här hittar du några av de vägar du kan välja för att utveckla din kompetens.

Vidareutbildning som ger behörighet
Ta del av våra stipendier

Ta del av våra stipendier

Som medlem i Lärarnas Riksförbund finns ett antal stipendier som du kan söka.

Läs om stipendium du kan söka
Bli VFU-handledare

Bli VFU-handledare

Är du en engagerad lärare som gärna vill dela med dig av dina erfarenheter och stötta lärarstudenter under den verksamhetsförlagda utbildningen? Att v...

Läs mer
Förstelärare eller lektor

Förstelärare eller lektor

Skolhuvudmän kan inrätta karriärtjänster för lärare genom att söka statsbidrag från Skolverket. Bidragen ska täcka kostnader för löneökningar. Syftet ...

Läs mer
Kompetensutveckling i yrkesetik
egyptisk staty

Kompetensutveckling i yrkesetik

Boka ett halvdagsseminarium om lärares yrkesetik och utveckla ert förhållningssätt på skolan. Lärarfacken erbjuder seminariet för att stödja det lokal...

Läs mer

Var med och gör skillnad – bli ombud!

En del av att utvecklas i sitt yrke i skolan kan vara att bli ombud. Du får möjlighet att stötta dina kollegor på ett nytt sätt och kan samtidigt utveckla din egen kompetens på flera områden.

Verktyg

Kommande kurser & aktiviteter