%20iStock-822455066.jpg)
Skolprofessionsbloggen
I skolprofessionsbloggen bloggar representanter från våra olika intresseföreningar. De skriver om undervisning och utmärkande professions- och villkor...
Inom Lärarnas Riksförbund finns det åtta intresseföreningar. Dessa ska bevaka och utveckla professions- och villkorsfrågor som är centrala för den egna gruppen.
Följande intresseföreningar finns inom Lärarnas Riksförbund:
Vi vill lyfta och belysa viktiga frågor för lärare i årskurs F-6. Vårt mål är att skapa en medvetenhet inom och utom förbundet kring låg- och mellanstadielärares specifika situation och behov.
Viktiga frågor
Ledamöter
Maria Kempe (lågstadiet)
Louise Kärrhage (lågstadiet)
Roger Wickman (mellanstadiet)
Camilla Olin (lågstadiet)
Jannike Madsen (mellanstadiet)
Vi vill fånga upp och lyfta praktisk estetiska lärares ämnesspecifika insikter och perspektiv inom förbundet, och på så sätt arbeta för goda arbetsvillkor för alla praktisk estetiska lärare.
Viktiga frågor
Ledamöter
Eva Söderberg (slöjd)
Kristina Rilbe (bild)
Therése Borgefeldt (hem- & konsumentkunskap)
Arianne Södermark (musik och slöjd)
Vi vill bevaka speciallärares och specialpedagogers specifika fackliga frågor och påverka LR att driva fackliga frågor som är viktiga för vår yrkesprofession.
Viktiga frågor
Ledamöter
Sofia Sköld Lawner (speciallärare)
Maja Lindqvist (specialpedagog)
Caroline Wegmann (specialpedagog)
Åsa Vemmervik Andersson (speciallärare)
Ann-Katrin Wijk (specialpedagog)
Vi vill fånga upp yrkeslärarnas åsikter, bevaka de specifika fackliga frågor som uppstår i yrkesutbildning och synliggöra dem inom förbundet.
Viktiga frågor
Ledamöter
Nicklas Vigren (energi)
Michael Kvist (handel)
Malin Edefors (vård) Tjänstledig från uppdraget
Mirza Santa (kock)
Andreas Gustafsson (VVS och fastighet)
Natalia Rodriguez (frisör)
Vi vill fånga upp Vux-lärarnas åsikter, bevaka de specifika fackliga frågor som uppstår i vuxenutbildningen och synliggöra dem inom förbundet.
Viktiga frågor
Ledamöter
Martin Turesson (gr/gyvux)
Sanna Hillerdal (gyvux)
Sara Pargell (gr/gyvux)
Caroline Öhman (sfi)
Vi kommer att arbeta för att synliggöra ämneslärares villkor och utmaningar i dagens skola (grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning).
Viktiga frågor
Ledamöter
Fredrik Andersson (högstadiet/gymnasiet/HiSh)
Anna Grahn (högstadiet/HiGeReSh)
Helena Kvarnsell (högstadiet/MaBiFyKeTe)
Marina Wahlström (gymnasiet/ShGe)
Per Selin (högstadiet/SvSvaEn)
Sveriges fackliga intresseförening för vägledare. Vi vill bevaka studie- och yrkesvägledarens fackliga frågor, policyfrågor inom Lärarnas Riksförbund samt bedriva lobbyverksamhet.
Viktiga frågor
Genom ditt medlemskap i Lärarnas Riksförbund är du som idrottslärare även medlem i il, Svenska Idrottslärarföreningen Länk till annan webbplats. som har funnits sedan 1884.
Viktiga frågor
Intresseföreningen kan av förbundsstyrelsen åläggas att för förbundets räkning utföra vissa andra arbetsuppgifter.
Den tidigare formen Ämnesforum upphörde den 31 december 2020.
Förbundsstyrelsen utser 3-5 representanter till ledamöter i respektive nyinrättad intresseförening och en person utses till sammankallande i respektive gruppering. Det exakta antalet avgörs av förbundsstyrelsen utifrån en värdering av den sammanlagda gruppens totala erfarenhet och täckning över yrkesområdet.
Som del i intresseföreningen bidrar ledamoten till utvecklingen av våra medlemmars professionsfrågor, och får möjlighet att bidra med sin kompetens, sina idéer och inspiration.
Medlem som är ledamot ska:
Intresseföreningen sammanträder minst en gång per termin. Den sammankallande ledamoten ombesörjer att kallelse och aktuella handlingar går ut.
Mandatperioden för uppdrag inom intresseföreningarna löper från 1 mars 2021 till 30 juni 2022.
I skolprofessionsbloggen bloggar representanter från våra olika intresseföreningar. De skriver om undervisning och utmärkande professions- och villkor...
Här hittar du dina bästa lektionstips – helt gratis – från Lärarpodden, LRplay och bloggar
Rådet ska bevaka och utveckla de viktigaste frågorna kringlärarutbildning, fortbildning och forskning, och verka för ett professionsprogram.