Digitala verktyg i din undervisning

I denna föreläsning ges konkreta tips och exempel på hur arbetet med digitala verktyg kan gå till i praktiken, samt hur digitala verktyg kan användas för att utveckla och förstärka elevernas lärande.

Information
Webbinarium för

Alla medlemmar

Datum

mån 15 nov 2021

Tid

16:30–18:00

Anmälan

Om föreläsningen

Teknik och digital kompetens ska ingå i alla skolans ämnen. I denna föreläsning ges konkreta tips och exempel på hur arbetet med digitala verktyg kan gå till i praktiken, samt hur digitala verktyg kan användas för att utveckla och förstärka elevernas lärande.

Chatta med föreläsarna

Direkt efter föreläsningen kan du ställa frågor till föreläsarna.

Om föreläsarna:

Charlotta Granath är flerfaldigt prisbelönt förstelärare på Viktor Rydbergs gymnasium, lärarutbildare vid Södertörns högskola och författare till böcker om demokrati, digital kompetens och källkritik, studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar samt Raoul Wallenberg Academys undervisningsmaterial om de mänskliga rättigheterna.

Emelie Hahn är förstelärare i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och lärare i tyska/So-ämnena på Gränbyskolan i Uppsala, samt eTwinningambassadör för UHR. Hon har mångårig erfarenhet av att driva internationella projekt inom eTwinning och Erasmus+. Hon är bland annat vinnare av European Language Label 2018 och Guldäpplet 2020. Författare till boken ”Världen i klassrummet” med Charlotta Granath.

Målgrupp

Åk 1 till gymnasium

Zoommöte

Webbinariet är i Zoom och länk skickas till deltagarna innan mötet.

Kompetensutveckling

Prata med din arbetsgivare så att denna föreläsning räknas som kompetensutveckling för dig.

Du som är kommunalt anställd lärare har enligt avtal i snitt 104 timmar för kompetensutveckling per läsår. På fristående skolor finns en mängd avtal.Vid frågor kontakta

Ulrika Sunesson