Fackliga rättigheter – hot och hopp

De fackliga rättigheterna är viktiga och vi kan aldrig ta dem för självklara.
Vi ser att dessa rättigheter är hotade i många länder. Men när något händer kan vi agera tillsammans för att uppmärksamma hot, våld eller kränkningar. Välkommen till en föreläsning om lärarfacklig kraft och om kraften i att vara många. Föreläsningen arrangeras med anledning av Världslärardagen.

Information
Aktivitet för

Alla medlemmar

Kostnad

kostnadsfritt för medlemmar i LR och Lärarförbundet

Arrangör

Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet

Datum

tis 4 okt 2022

Tid

18:30–20:00

Plats

Stockholm
Online
Lärarnas hus, Segelbåtsvägen 15, Stora Essingen, Stockholm

Hitta dit

Karta


Om föreläsningen

Våra fackliga rättigheter utvecklar vi tillsammans – lokalt såväl som globalt. Det menar kvällens föreläsare Haldis Holst som är biträdande generalsekreterare i Education International.

De fackliga rättigheterna är viktiga och vi kan aldrig ta dem för självklara. I många länder är dessa rättigheter hotade. Men när något händer kan vi agera tillsammans för att uppmärksamma hot, våld eller kränkningar. Haldis Holst kommer under föreläsningen att ge oss exempel på hur vi kan utnyttja styrkan i att vi är många medlemmar i våra fackliga organisationer.

Medverkande

Haldis Holst, biträdande generalsekreterare Education International
Åsa Fahlén, Lärarnas Riksförbunds ordförande
Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundets ordförande

Språk

Föreläsningen hålls på norska/skandinaviska

Arrangör

Föreläsningen arrangeras av Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet.

Plats

Du kan välja att delta på plats i Stockholm eller online.

Anmäl dig här

Anmälan öppnar inom kort.

Om Education International

Organisationen Education International består av 383 medlemsorganisationer, inklusive Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet, som representerar totalt 32 miljoner lärare i 178 länder och landområden. Organisationen är en viktig röst i arbetet för rätten till utbildning på global nivå och för lärares rätt att ha inflytande över professionsutvecklingen.

Om Haldis Holst

Haldis Holst är biträdande generalsekreterare med ett särskilt ansvar för arbetet med fackliga och andra mänskliga rättigheter, minoriteters rättigheter, jämställdhet och fackligt utvecklingssamarbete. Hon är idrotts- och engelsklärare och har varit fackligt förtroendevald på olika nivåer i Norge, Europa och Världen. Haldis Holst var tidigare vice ordförande i norska Utdanningsforbundet.