Fotograf: Anna-Lena Ahlström

Konst, kropp och motstånd

Måste man anpassa sig till skeva normer eller kan man göra motstånd? Boka in torsdag den 8 december då konstnären och författaren Stina Wollter samtalar om konst, kropp och motstånd.

Information
Aktivitet för

Alla medlemmar

Kostnad

Föreläsningen är gratis för dig som är medlem i Lärarnas Riksförbund

Arrangör

Lärarförbundet och Lärarstiftelsen. Den 1 januari 2023 bildar Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet det nya förbundet Sveriges Lärare – en ny facklig organisering av Sveriges lärare och studie- och yrkesvägledare.

Datum

tors 8 dec 2022

Tid

18:30–20:00

Konst, kropp och motstånd

Vi har alla upplevt situationer då vi förväntas vara något som vi inte är men som normer dikterar. Vad händer om vi vill göra motstånd? Som medlem kan du nu delta på Stina Wollters exklusiva föreläsning som är full av bilder, berättelser, sanning, smärta, konst, kroppstrix, livslust, erövringar och dans.

Stina kommer beskriva de invasioner och den press som vi människor utsätts för och sin väg till – och strategier för – motstånd och överlevnad. Om skapande som ett vaccin mot maktlöshet. Om hur upprepningar av lögner blir till sanningar som inte är sanna. Om hur vi får syn på varandra då vi berättar våra liv.

Konstnär med kärlek till samtal

Stina Wollter är yrkesverksam konstnär sedan mer än trettio år tillbaka. Hon har undervisat och pratat om konst under större delen av sitt liv och hon är även en populär radioprogramledare i riksradio; där sändningarna har fokus på intervjuer och nära samtal. Hon har både sommar- och vinterpratat i SR P1.

2018 debuterade hon som författare med boken "Kring denna kropp" och våren 2021 kom boken ”Kring denna konst”. I september 2022 släpptes boken ”Kriget mot kroppen”, ett samarbete med överviktsforskaren Erik Hemmingson.

Skapade en folkrörelse

Stina har idag över 300 000 följare på Instagram. 2015 dansade hon ut på offentlighetens sårbara torg utan att ana vad det skulle leda till. Det blev en hel liten folkrörelse där människor dansade fram på sociala medier med en uttalad längtan och ett krav på fredade rum kring varje kropp.

Logga in för att komma till anmälningslänken