Sociala problem kräver sociala lösningar

Blir du ledsen om jag dör? Det är titeln på ungdomsledaren Nicolas Lunabbas debutroman. Tisdag den 13 september föreläser han exklusivt för dig som är medlem.

Information
Aktivitet för

Alla medlemmar

Kostnad

Föreläsningen är gratis för dig som är medlem i Lärarnas Riksförbund

Arrangör

Lärarförbundet och Lärarstiftelsen. Den 1 januari 2023 bildar Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet det nya förbundet Sveriges Lärare – en ny facklig organisering av Sveriges lärare och studie- och yrkesvägledare.

Datum

tis 13 sep 2022

Tid

18:30–20:00

Sociala problem kräver sociala lösningar

”Blir du ledsen om jag dör?” är berättelse om en ung man som tar sig an ett barn som riskerar att dras in i kriminalitet, i ett område där unga människor dör. Det är också berättelse om familj: den första familjen, som formar förutsättningarna för ens liv, och den andra, den man själv väljer.

Det är berättelsen om människor, deras möten, och vikten av den enorma kraften i att bli sedd. Om Sverige – ett land där unga människor dör, där samhällsväven trasas sönder, men där det även finns värme, fantastiska eldsjälar och hopp.

Nu får du som är medlem chansen att lyssna till Nicolas Lunabbas föreläsning som kommer behandla några av de stora politiska frågorna – ojämlikhet, fattigdom, och metoder för hur vi skapar mer hållbara samhällen.

Fokus på barn och unga

Nicolas Lunabba är ungdomsledare och debattör. När den tidigare basketspelaren och tränaren såg att barnen kom hungriga och ibland utan skor på fötterna till basketträningarna efter skolan, behövde något göras. I dag är han verksamhetsansvarig för organisationen "Helamalmö" som arbetar med att skapa bättre levnadsförhållanden för barn och unga i utsatta områden, och de har cirka 250 medarbetare.

Nicolas sommarprat i SR P1 Sommar 2021 Länk till annan webbplats. blev ett hyllat och uppmärksammat program för sitt mänskliggörande av unga som hamnar i våldsspiraler. Nicolas har fått flera priser för sitt engagemang, såsom "Svenska Martin Luther King-priset" och "IM-priset till Britta Holmströms minne".

Logga in för att komma till anmälningslänken