Pride med Lärarnas Riksförbund

Lärarnas Riksförbund deltar på många Pride-evenemang runt om i landet.

Information
Evenemang för

Alla medlemmar

Arrangör

Lärarnas Riksförbund

Datum

tis 2 aug 2022—sön 7 aug 2022

Tid

12:00

Plats

Stockholm

Pride med Lärarnas Riksförbund

Fram tills nästa sommar kan du läsa mer på den här sidan om vårt deltagande.


Förbundsordförande Åsa Fahléns Pride-hälsning

Med god utbildning minskar fördomar och destruktiva normer. Med god utbildning ökar toleransen i samhället. Det säger förbundsordförande Åsa Fahlén i sin Pride-hälsning sommaren 2021.


Pridefestivaler arrangeras årligen

Pride-arrangemangen anordnas för att synlig­göra hbtq-frågor, och skapa en frizon för homo­sexuella, bisexuella och trans­personer och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Seminarium 2021 Ett öppet klassrum – nyckeln till frihet.

I samband med Stockholm Pride 2021 arrangerade Lärarnas Riksförbund webbinariumet Ett öppet klassrum – nyckeln till frihet. Det handlar om vikten av att skolan är en plats där alla får samma möjlighet att forma, utveckla och uttrycka sin identitet.
Medverkande: Sanna MacDonald, författare och föreläsare, Gösta Thioub, lärarstudent, samt Annika Sjödahl, lärare.
Moderator: Robin Smith, lärare. Du kan se seminariumet i efterhand här »


Seminarium 2020: Få syn på normerna

Under Stockholm Pride 2020 arrangerade Lärarnas Riksförbund halv­timmes­seminariet Få syn på normerna. Det handlade om hur norm­kritiken präglar lärares yrkesvardag och om hur man kan hantera situationer som kan upplevas som svåra. Seminariumet hölls av Annika Sjödahl, Mia Smith och Robin Smith. Du kan se seminariumet i efterhand på Instagram­kontot @lararnas (publicerat 31 juli 2020) Länk till annan webbplats..


Det öppna klassrummet

Det öppna klassrummet Länk till annan webbplats. är en lathund för ett normkritiskt arbetssätt, framtagen av LR Stud. Här finns metoder och övningar i lika­behandling, rutiner vid diskriminering och trakasserier, ordlista och tips på mer läsning. Du kan ladda ned eller beställa den i webbutiken. Länk till annan webbplats.Vid frågor kontakta

Maria Westin Nilsson