Pride med Lärarnas Riksförbund

Pridefestivaler arrangeras på många olika orter i landet, och Lärarnas Riksförbund deltar på många av dessa.

Information
Evenemang för

Alla medlemmar

Arrangör

Lärarnas Riksförbund och Lärarnas Riksförbunds föreningar

Datum

mån 2 aug 2021—sön 8 aug 2021

Tid

09:00

Pridefestivaler arrangeras årligen

Pride-arrangemangen anordnas för att synliggöra hbtq-frågor, och skapa en frizon för homo­sexuella, bisexuella och trans­personer och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Pride och coronaviruset

Den pågående corona­epidemin har gjort att Pride­evenemang ställts in runt om i landet, eller ställt om till digitala. Pridekartan.selänk till annan webbplats samlar de planerade evenemangen, och där hittar du länkar till mer information om enskilda evenemang.

Facklig information kring corona­epidemin samlar vi på LR.se/corona.

Få syn på normerna — seminarium

Under veckan för Stockholm Pride arrangerade Lärarnas Riksförbund halv­timmes­seminariet Få syn på normerna. Det handlade om hur norm­kritiken präglar lärares yrkesvardag och om hur man kan hantera situationer som kan upplevas som svåra.

Du kan se seminariet i efterhand på Instagram­kontot @lararnaslänk till annan webbplats (publicerat 31 juli 2020). Seminariet hölls av Annika Sjödahl, Mia Smith och Robin Smith.

Annika Sjödahl, Mia Smith och Robin Smith

Annika Sjödahl är lärare i svenska och engelska på högstadiet, Gröna Dalenskolan i Bålsta. Mia Smith är lärare i engelska och tyska på högstadiet, Vallhamra skola i Partille. Robin Smith är lärare i svenska och engelska på Viktor Rydberg Gymnasium i Stockholm. Alla tre är också ämnes­spanare för Lärarnas Riksförbund.

Det öppna klassrummet – Lathund för ett normkritiskt arbetssätt

Det öppna klassrummet

Det öppna klassrummetlänk till annan webbplats är en lathund för ett normkritiskt arbetssätt, framtagen av LR Stud. Här finns metoder och övningar i lika­behandling, rutiner vid diskriminering och trakasserier, ordlista och tips på mer läsning. Du kan ladda ned eller beställa den i webbutiken.länk till annan webbplatsVid frågor kontakta

Maria Westin Nilsson