Pride med Lärarnas Riksförbund

Gå med i Stockholms Pride-parad tillsammans med Lärarnas Riksförbund.

Information
Evenemang för

Alla medlemmar

Arrangör

Lärarnas Riksförbund

Datum

lör 5 aug 2023

Tid

13:00

Plats

Stockholm

Pride med Lärarnas Riksförbund 2022

Gå med i Stockholms Pride-parad tillsammans med Lärarnas Riksförbund och stå upp för rätten att vara sig själv på arbetsplatsen. I år deltar Lärarnas Riksförbund i paraden tillsammans med Saco.

Starten kommer att ske på Norr Mälarstrand för att sedan gå 4,5 kilometer genom huvudstaden till Östermalms IP. Saco och LR har startnummer 38 i paradtåget. Vi kommer att stå i korsningen Norr Mälarstrand/Pilgatan. Paraden tar cirka tre timmar att gå.


Förbundsordförande Åsa Fahléns Pride-hälsning

Med god utbildning minskar fördomar och destruktiva normer. Med god utbildning ökar toleransen i samhället. Det säger förbundsordförande Åsa Fahlén i sin Pride-hälsning sommaren 2021.


Pridefestivaler arrangeras årligen

Pride-arrangemangen anordnas för att synlig­göra hbtq-frågor, och skapa en frizon för homo­sexuella, bisexuella och trans­personer och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Seminarium 2021:
Ett öppet klassrum — nyckeln till frihet

I samband med Stockholm Pride 2021 arrangerade Lärarnas Riksförbund webbinariet Ett öppet klassrum – nyckeln till frihet. Det handlar om vikten av att skolan är en plats där alla får samma möjlighet att forma, utveckla och uttrycka sin identitet.

Medverkande: Sanna MacDonald, författare och föreläsare, Gösta Thioub, lärarstudent, samt Annika Sjödahl, lärare. Moderator: Robin Smith, lärare.

Du kan se seminariet i efterhand här »


Seminarium 2020:
Få syn på normerna

Under Stockholm Pride 2020 arrangerade Lärarnas Riksförbund halv­timmes­seminariet Få syn på normerna. Det handlade om hur norm­kritiken präglar lärares yrkesvardag och om hur man kan hantera situationer som kan upplevas som svåra. Seminariet hölls av Annika Sjödahl, Mia Smith och Robin Smith. Du kan se seminariumet i efterhand på Instagram­kontot @lararnas (publicerat 31 juli 2020) Länk till annan webbplats..


Det öppna klassrummet

Det öppna klassrummet Länk till annan webbplats. är en lathund för ett normkritiskt arbetssätt, framtagen av LR Stud. Här finns metoder och övningar i lika­behandling, rutiner vid diskriminering och trakasserier, ordlista och tips på mer läsning. Du kan ladda ned eller beställa den i webbutiken. Länk till annan webbplats.Vid frågor kontakta

Maria Westin Nilsson