Pride med Lärarnas Riksförbund

Lärarnas Riksförbund deltar på många Pride-evenemang runt om i landet.

Information
Evenemang för

Alla medlemmar

Arrangör

Lärarnas Riksförbund

Datum

tis 2 aug 2022—sön 7 aug 2022

Tid

12:00

Plats

Stockholm

Pride med Lärarnas Riksförbund

Fram tills nästa sommar kan du läsa mer på den här sidan om vårt deltagande.


Förbundsordförande Åsa Fahléns Pride-hälsning

Med god utbildning minskar fördomar och destruktiva normer. Med god utbildning ökar toleransen i samhället. Det säger förbundsordförande Åsa Fahlén i sin Pride-hälsning sommaren 2021.


Pridefestivaler arrangeras årligen

Pride-arrangemangen anordnas för att synlig­göra hbtq-frågor, och skapa en frizon för homo­sexuella, bisexuella och trans­personer och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Seminarium 2021 Ett öppet klassrum – nyckeln till frihet.

I samband med Stockholm Pride 2021 arrangerade Lärarnas Riksförbund webbinariumet Ett öppet klassrum – nyckeln till frihet. Det handlar om vikten av att skolan är en plats där alla får samma möjlighet att forma, utveckla och uttrycka sin identitet.
Medverkande: Sanna MacDonald, författare och föreläsare, Gösta Thioub, lärarstudent, samt Annika Sjödahl, lärare.
Moderator: Robin Smith, lärare. Du kan se seminariumet i efterhand här »


Seminarium 2020: Få syn på normerna

Under Stockholm Pride 2020 arrangerade Lärarnas Riksförbund halv­timmes­seminariet Få syn på normerna. Det handlade om hur norm­kritiken präglar lärares yrkesvardag och om hur man kan hantera situationer som kan upplevas som svåra. Seminariet hölls av Annika Sjödahl, Mia Smith och Robin Smith. Du kan se seminariet i efterhand på Instagram­kontot @lararnas (publicerat 31 juli 2020)länk till annan webbplats.


Det öppna klassrummet – Lathund för ett normkritiskt arbetssätt

Det öppna klassrummet

Det öppna klassrummetlänk till annan webbplats är en lathund för ett normkritiskt arbetssätt, framtagen av LR Stud. Här finns metoder och övningar i lika­behandling, rutiner vid diskriminering och trakasserier, ordlista och tips på mer läsning. Du kan ladda ned eller beställa den i webbutiken.länk till annan webbplatsVid frågor kontakta

Maria Westin Nilsson