Skolans Dag med Lärarnas Riksförbund

Skolans Dag äger rum tisdag 14 september 2021

Det här är Skolans Dag

Skolans dag instiftades av Lärarnas Riksförbund för att sätta fokus på skolan och uppmärksamma de insatser som görs varje dag av landets lärare och studie- och yrkesvägledare. Men det är också en dag för Lärarnas Riksförbund att påminna politikerna om att många viktiga frågor fortfarande väntar på sin lösning.

Datum för Skolans Dag

Skolans Dag 2021 äger rum tisdag 14 september.


År 2020 inträffade Skolans Dag tisdag 8 september. Runt detta datum fokuserade vi på lärarnas arbetsmiljö och vilka förutsättningar som krävs för att lärare ska lyckas med sitt arbete.


Använd Facebook-motivet!

Runt Skolans Dag 2020 hade vi en kampanj på Facebook som fokuserar på lärarnas arbetsmiljö och vilka förutsättningar som krävs för att lärare ska lyckas med sitt arbete.

Du som är medlem i Lärarnas Riksförbund kan fortfarande ladda ner motivet med Lärarnas Riksförbunds logga och texten #viLäRsverige som du fäster vid din profilbild på Facebook.

Så här lägger du in motivet i din profilbild på Facebook:

1. Gå in på Facebook.
2. Gå till din profil.
3. Klicka på "redigera profil" eller "uppdatera profilbilden"
4. Vid "profilbild" klicka på "redigera" och "välj profilbild eller profilvideo".
5. Skrolla ner till "profilmotiv".
6. Om inte motivet syns, klicka på "fler" eller sök på "Skolans Dag".
7. Alternativt titta under "motiv från sidor du gillar".
8. Klart!

Ladda ned affischen!

Här kan du ladda ned ladda ned Skolans Dag-affischen.PDF Skriv ut och sätt upp på din skola! Affischen är i A3-format och i färg, men kan givetvis skrivas ut krympt till A4 och/eller i svartvitt.

Skolans Dag, affisch 2020


Mer Skolans Dag-material

I webbutiken kan du köpa en strandflagga för Skolans Dag.länk till annan webbplats Här finns också en folder om förbundets Milstolpar och segrar.länk till annan webbplats