LR Studs konvent 2022

Konventet är LR Studs årsmöte och högsta beslutande organ. Under konventet behandlas motioner och propositioner, samt att val till olika förtroendeposter kommer göras, där bland annat den nästkommande centrala styrelse för LR Stud väljs in. Här kan du läsa om hur du gör om du vill nominera eller skicka in en motion.

Information
Evenemang för

Alla medlemmar

Kostnad

kostnadsfritt

Arrangör

Lärarnas Riksförbunds studerandeförening

Datum

fre 18 feb 2022—sön 20 feb 2022

Tid

11:30

Plats

Karlstad
Karlstad

Om konventet

Konventet är LR Studs årsmöte och högsta beslutande organ. Under konventet behandlas motioner och propositioner, samt att val till olika förtroendeposter kommer göras, där bland annat den nästkommande centrala styrelse för LR Stud väljs in.

Information och kallelse till konventet kommer skickas ut i december och medlemmar inom LR Stud har möjlighet att delta på konventet, antingen som delegat eller observatör. En delegat har rösträtt under konventet och väljs som delegat av den lokalförening hen tillhör. Finns det inte en lokalförening på det lärosäte man studerar vid, är det möjligt att åka som observatör.

Anmälan till att åka som observatör görs på den här sidan när anmälan hat öppnat, vilket är ett par dagar efter att kallelsen till konventet har gått ut. Mer info om när anmälan som observatör öppnar, kommer skickas ut framöver.

Nomineringsperiod

Nomineringsperioden har öppnat upp för kommande verksamhetsår. Detta gäller inte endast förtroendeposter inom den Centrala styrelsen, utan även uppdrag som revisor, delegat vid Lärarnas Riksförbunds förbundsmöte och representera studerandeföreningen inom moderförbundet, och andra uppdrag.
Här kan du läsa mer om de olika uppdragen. Länk till annan webbplats.

Vid frågor kopplat till förtroendeuppdrag och nomineringsperioden är du välkommen att kontakta valberedningen via valberedningen@stud.lr.se. Nomineringsperioden stänger den 9 januari 23:59.

Målgrupp

Det här evenemanget vänder sig till studerandemedlemmar i Lärarnas Riksförbund.

Så skickar du in en motion

Motionsperioden har nu öppnats upp och är öppen fram till 7 januari 2022.

Alla medlemmar i LR Stud kan motionera till konventet. Det är en möjjlighet att tycka till om vad föreningen exempelvis ska arbeta med för frågor kommande verksamhetsår, men det går självklart att motionera om andra saker också. Motionen kan skickas in av en enskild medlem eller genom en lokalförening inom LR Stud.

Här hittar du all information du behöver Pdf, 227 kB. för att skicka in en motion: viktiga datum, vad som ska vara med, hur du ska skriva samt en mall som du kan använda.

Motionen ska skickas in till cs@stud.lr.se.

Anmäl dig som observatör

Välkommen att anmäla dig för att delta i konventet som observatör. Om du anmäler dig förväntas du delta under hela konventet.