Årets språkliga eldsjäl

Nominera en modersmålslärare till årets pris

Har du en kollega som ger det lilla extra i sin lärarroll och som du skulle vilja lyfta? Nominera en modersmålslärare till Årets språkliga eldsjäl! Vinnaren, och du som nominerat, får bland annat två dagar tillsammans på Bokmässan.

Bild: ILT Inläsningstjänst

”Jag tycker att det är roligt att vi modersmålslärare lyfts fram på det här sättet. Mycket av vårt arbete sker i det tysta. Många modersmålslärare jobbar på flera skolor samtidigt och får svårt att känna sig hemma någonstans. När jag fick priset blev jag chockad! Jag har fått ny energi som lärare och känner mig motiverad att fortsätta jobba och fortsätta att lära mig nya saker med iPad och digitala läromedel.”

Tiyodora Abdulahad, utsedd till Årets språkliga eldsjäl 2018

Nominera senast 25 augusti 2019

Nominera på Facebook i kommentarsfältetlänk till annan webbplats på inlägget eller på nomineringssidanlänk till annan webbplats.

Prisutdelningen sker på Bokmässan den 27 september 2019.

Priser

  • Vinnaren, och du som nominerar, får två dagar på Bokmässan tillsammans (inkl. resa och övernattning)
  • Biljetter för Skolspåret.
  • Årsabonnemang på en av de fler­språkiga tjänsterna Polyglutt förskolalänk till annan webbplats, Polyglutt skolalänk till annan webbplats eller Begreppalänk till annan webbplats (tidigare Studiestöd på modersmål).
  • Alla som nominerar får som tack välja ett 30-dagars demokonto på någon av tjänsterna ovan.

Tidigare pristagare

”Genom sitt sätt att inkludera alla elever oavsett språk, sitt fokus på ständig utveckling och med sin förmåga att inspirera andra lärare är Tiyodora Abdulahad Årets språkliga eldsjäl 2018.”

Det var juryns motivering till priset för Årets språkliga eldsjäl 2018, Tiyodora Abdulahad (i mitten på bilden). Hon arbetar på Scheele­skolan i Köping som blev nominerad av kollegan Anna Peterle (till vänster).

Årets språkliga eldsjäl 2018, Tiyodora Abdulahad (mitten) tar emot sitt pris tillsammans med nominerande kollegan Anna Peterle.

OM TÄVLINGEN ÅRETS SPRÅKLIGA ELDSJÄL

Priset Årets språkliga eldsjäl instiftades 2018 av Lärarnas Riksförbund och ILT Inläsningstjänst för att uppmärksamma det viktiga arbete som modersmålslärare gör runt om i Sverige, och visa på goda exempel.

Förskolan och skolan har i uppdraglänk till annan webbplats att ge barn och elever möjlighet att utveckla både det svenska språket och det egna modersmålet. Läs- och skrivförmågan i modersmålet överförs till andraspråket, något som gör att språkutvecklingen går snabbare.

För mer information kontakta:

Alexandra Blomberg
Marknads- och försäljningsdirektör
ILT Inläsningstjänst
070-383 00 62
alexandra.blomberg@inlasningstjanst.se

Helena Linge
Kommunikationschef
Lärarnas Riksförbund
070-215 10 15
helena.linge@lr.se

Mer inom ämnet