Tävlingen Årets språkliga eldsjäl 2021

Priset som uppmärksammar modersmålslärare

För att uppmärksamma det viktiga arbete som modersmålslärare gör runt om i Sverige vill Lärarnas Riksförbund och ILT Inläsningstjänst Länk till annan webbplats. lyfta yrkesrollen genom att visa på goda exempel genom nomineringen Årets språkliga eldsjäl.

Bild: ILT Inläsningstjänst

Årets språkliga eldsjäl 2021

Modersmålsläraren Agustín Riverol tilldelas utmärkelsen Årets språkliga eldsjäl 2021. Han undervisar i spanska på Språkcentrum i Stockholm och har tilldelats priset för sitt stora engagemang och kärleken till språket. Grattis Agustín!
Läs mer om honom här.

Nominering är avslutad

Nomineringsperioden pågick från den 12 maj och fram till den 19 september. Vinnaren Agustín Riverol tilldelas priset den 3 november på Lärkraft på Stockholmsmässan och i samband med prisutdelningen får vinnaren även ett paket för två personer som inkluderar resa till Stockholm, hotell och middag.

Juryn består av representanter från Inläsningstjänst och Lärarnas Riksförbund.

Årets språkliga eldsjäl 2021

Årets språkliga eldsjäl 2021

Utmärkelsen Årets språkliga eldsjäl 2021 tilldelas modersmålsläraren Agustín Riverol för hans kompetens, engagemang och passion för modersmålsundervis...

Läs mer
Årets språkliga eldsjäl 2020

Årets språkliga eldsjäl 2020

I år går priset till Dina Geraki på Castello i Nacka. ”Hon är född till att vara en språklig eldsjäl”, skriver hennes kollega som nominerat Dina.

Läs mer
Årets språkliga eldsjäl 2019

Årets språkliga eldsjäl 2019

”Abdul Masih Aphrem personifierar ordet eldsjäl”. Så börjar nomineringen till Årets språkliga eldsjäl 2019 som skickats in av kollegan Christina Hedma...

Läs mer
Årets språkliga eldsjäl 2018

Årets språkliga eldsjäl 2018

Tiyodora Abdulahad inkluderar alla elever och inspirerar andra lärare. Så låter två av juryns omdömen om Årets språkliga eldsjäl 2018.

Läs mer

”Jag tycker att det är roligt att vi modersmålslärare lyfts fram på det här sättet. Mycket av vårt arbete sker i det tysta. Många modersmålslärare jobbar på flera skolor samtidigt och får svårt att känna sig hemma någonstans. När jag fick priset blev jag chockad! Jag har fått ny energi som lärare och känner mig motiverad att fortsätta jobba och fortsätta att lära mig nya saker med iPad och digitala läromedel.”

Tiyodora Abdulahad, utsedd till Årets språkliga eldsjäl 2018

OM TÄVLINGEN ÅRETS SPRÅKLIGA ELDSJÄL

Priset Årets språkliga eldsjäl instiftades 2018 av Lärarnas Riksförbund och ILT Inläsningstjänst för att uppmärksamma det viktiga arbete som modersmålslärare gör runt om i Sverige, och visa på goda exempel.

Förskolan och skolan har i uppdrag Länk till annan webbplats. att ge barn och elever möjlighet att utveckla både det svenska språket och det egna modersmålet. Läs- och skrivförmågan i modersmålet överförs till andraspråket, något som gör att språkutvecklingen går snabbare.

För mer information kontakta:

Alexandra Blomberg
Marknads- och försäljningsdirektör
ILT Inläsningstjänst
070-383 00 62
alexandra.blomberg@inlasningstjanst.se

Annette Wärme
Marknadsstrateg
Lärarnas Riksförbund
070-262 33 81
annette.warme@lr.se

Mer inom ämnet