Tävlingen Årets språkliga eldsjäl 2022

Priset som uppmärksammar modersmålslärare

För att uppmärksamma det viktiga arbete som modersmålslärare gör runt om i Sverige vill Lärarnas Riksförbund och ILT Inläsningstjänst//ILT Education Länk till annan webbplats. lyfta yrkesrollen genom priset Årets språkliga eldsjäl.

Bild: ILT Inläsningstjänst

Nomineringar

Nomineringsperioden pågick fram till den 30 september. Juryn består av representanter från Inläsningstjänst och Lärarnas Riksförbund.

Vad vinner man?

Vinnaren tilldelas priset den 2 november på Lärkraft i Stockholm. I samband med prisutdelningen får vinnaren ett paket för två personer som inkluderar resa till Stockholm, hotell och middag. Dessutom får vinnaren ett årsabonnemang på en av de fler­språkiga tjänsterna Polyglutt Länk till annan webbplats., Polylino skola Länk till annan webbplats. eller Begreppa Länk till annan webbplats. (tidigare Studiestöd på modersmål).

Alla som har nominerat får som tack välja ett 30-dagars demokonto på någon av tjänsterna ovan.

Årets språkliga eldsjäl 2022

Årets språkliga eldsjäl 2022

Utmärkelsen Årets språkliga eldsjäl 2022 tilldelas modersmålsläraren Suzana Memisevic för hennes förmåga att förena elever, vårdnadshavare och kollego...

Läs mer
Årets språkliga eldsjäl 2020

Årets språkliga eldsjäl 2020

I år går priset till Dina Geraki på Castello i Nacka. ”Hon är född till att vara en språklig eldsjäl”, skriver hennes kollega som nominerat Dina.

Läs mer
Årets språkliga eldsjäl 2018

Årets språkliga eldsjäl 2018

Tiyodora Abdulahad inkluderar alla elever och inspirerar andra lärare. Så låter två av juryns omdömen om Årets språkliga eldsjäl 2018.

Läs mer
Årets språkliga eldsjäl 2021

Årets språkliga eldsjäl 2021

Utmärkelsen Årets språkliga eldsjäl 2021 tilldelas modersmålsläraren Agustín Riverol för hans kompetens, engagemang och passion för modersmålsundervis...

Läs mer
Årets språkliga eldsjäl 2019

Årets språkliga eldsjäl 2019

”Abdul Masih Aphrem personifierar ordet eldsjäl”. Så börjar nomineringen till Årets språkliga eldsjäl 2019 som skickats in av kollegan Christina Hedma...

Läs mer

”Jag tycker att det är roligt att vi modersmålslärare lyfts fram på det här sättet. Mycket av vårt arbete sker i det tysta. Många modersmålslärare jobbar på flera skolor samtidigt och får svårt att känna sig hemma någonstans. När jag fick priset blev jag chockad! Jag har fått ny energi som lärare och känner mig motiverad att fortsätta jobba och fortsätta att lära mig nya saker med iPad och digitala läromedel.”

Tiyodora Abdulahad, utsedd till Årets språkliga eldsjäl 2018

OM TÄVLINGEN ÅRETS SPRÅKLIGA ELDSJÄL

Priset Årets språkliga eldsjäl instiftades 2018 av Lärarnas Riksförbund och ILT Inläsningstjänst för att uppmärksamma det viktiga arbete som modersmålslärare gör runt om i Sverige, och visa på goda exempel.

Förskolan och skolan har i uppdrag Länk till annan webbplats. att ge barn och elever möjlighet att utveckla både det svenska språket och det egna modersmålet. Läs- och skrivförmågan i modersmålet överförs till andraspråket, något som gör att språkutvecklingen går snabbare.

För mer information kontakta:

Alexandra Blomberg
Marknads- och försäljningsdirektör
ILT Inläsningstjänst
070-383 00 62
alexandra.blomberg@inlasningstjanst.se

Annette Wärme
Marknadsstrateg
Lärarnas Riksförbund
070-262 33 81
annette.warme@lr.se

Mer inom ämnet