Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Utvecklas i yrket

Lärarnas Riksförbunds målsättning är att du som medlem ska få den kompetensutveckling och inspiration som du behöver för att utvecklas och tri vas i ditt yrke. Du är viktigare än någonsin!

Här presenterar vi tjänster, verktyg, tips och idéer som vi hoppas inspirerar dig i ditt yrke och i din utveckling. Finns något för alla, och vi hoppas såklart att du hittar det just du söker.

Våra ämnesspanare vill utveckla skolan

Nu kommer du få nya idéer och infallsvinklar till din undervisning genom våra ämnesspanare.

Dags att söka nytt jobb?

Trampar du på i samma spår och har en känsla av att du inte kommer vidare? Ett sätt att utvecklas i din yrkesroll, kan vara att byta jobb.

En ny arbetsplats, nya kollegor och nya arbetsuppgifter kan innebära en kick och en spännande utmaning. I samband med att du byter jobb har du också goda möjligheter att höja din lön.

Goda råd inför jobbsökandet »

Träna inför intervjun

Ska du snart på anställningsintervju? Intervjun är ett tillfälle som inte går i repris, ju bättre förberedd du är desto större chanser har du att lyckas. Genom Lärarnas Riksförbund kan du som är medlem få möjlighet att träna på intervjusituationen tillsammans med ett proffs.

Så lyckas du vid anställningsintervjun »

Vägledning och personlig utveckling

Behöver du få inspiration, ökad motivation, engagemang och förnyelse i jobbet eller yrkeslivet? Du som är medlem får möjlighet att prata med en karriärcoach som kan hjälpa dig till bättre självinsikt, personlig utveckling, tydligare mål och en bra utvecklingsplan som tar dig framåt.

Boka in din tid för vägledning »

Hantera jobbsök

Vårt samarbete med karriärtjänsten Auranest gör det enkelt att helt kostnadsfritt söka jobb i alla kommuner och jobbsökartjänster från ett enda ställe.

Registrera dig redan idag »

Yrkesetiska regler

Våra etiska principer beskriver vilka attityder samt vilket ansvar och förhållningssätt som yrket förutsätter. Allt lärande innefattar värderingar och etiska ställningstaganden. I de etiska principerna återspeglas de gemensamma värderingar som lärare förväntas ha.

Så hanterar du yrkesetiska ställningstaganden »

Föreläsningar runt om i landet

Här hittar du fler föreläsningar och utbildningar som du som medlem kan gå på.

Föreläsningar landet runt »

Lärarpodden om yrkesfrågor

Lärarpodden ger dig möjlighet att lyssna på samtal med intressanta gäster, lärare och andra experter för att komma lärarnära ämnen på djupet. Lite som radio, fast när du själv vill.

Du kan prenumerera på nya avsnitt av Lärarpodden på Itunes eller Acast eller gå till länken nedan.

Lyssna på Lärarpoddens avsnitt här »

CV- och brevgranskning / LinkedIn granskning

Vill du förbättra ditt cv och ansökningsbrev? Vi hjälper dig med granskning av ditt cv och din ansökan, och du får skriftlig återkoppling med förslag till förändringar som kan öka dina chanser att få tjänsten. LinkedIn profil – skapa en tydlig och intresseväckande LinkedIn profil – tips och råd.

Läs mer och boka tid för tjänsten här »

Om forskningen i skolan

Forskning om skolan är temat i Lärarnas Riksförbunds forskarblogg. Ämneskunniga lärare och forskare reflekterar kring nya avhandlingar och och forskningsrön.

Sociala medier

Sociala medier används för att dela innehåll mellan användare och på så sätt sprida kunskap och information, på ett enkelt, men framförallt
snabbt sätt.

Kom igång med sociala medier »

Din trygghet som medlem

Som medlem i Lärarnas Riksförbund får du

  • Trygghet i anställningen
  • Stöd och råd vid löneförhandling
  • Möjlighet att påverka dina arbetsvillkor
  • Inkomstförsäkring – ett komplement till a-kassa

Fler anledningar till medlemskap »

Bli medlem du också!

Lärarnas Riksförbund är det akademiska förbundet för behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare. Med våra snart 90 000 medlemmar är vi ett av de största förbunden inom Saco. Häng med!

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Redaktionen

Sidan senast uppdaterad: 2018-12-21 09.18

Ansvarig redaktör för sidan: