Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Ämnesspanare

Camilla Askebäck Diaz

Södermalmsskolan i Stockholm

Legitimerad lärare i Matematik och NO för årskurs 7-9 samt förstelärare i digitala verktyg på Södermalmsskolan i Stockholm. Ämnesspanare för Lärarnas Riksförbund.

Om Camilla Askebäck Diaz

Vad är det bästa med dina ämnen?
– Det bästa med mina ämnen är variationen. Språket, begreppen, räknefärdigheter blandat med källkritiskt granskande, systematiska undersökningar och laborationer i både matematik och NO.

Var hittar du din inspiration till din undervisning?

– Inspiration till min undervisning kommer från nätet, att läsa bloggar, delta aktivt olika fora t ex twitter, facebookgrupper och instagramflöden, där delakulturen flödar och pedagogiska tankar kan stötas och blötas.

Vilka utmaningar finns inom dina ämnen?

– Stoffet! Det finns gediget med centralt innehåll att ta sig igenom, samtidigt som man vill finna elevernas intressen, fördjupa sig och se fler kopplingar mellan ämnena. Kan ibland vara svårt att behöva särskilja NO-ämnena åt vid betygssättning då jag gillar helhetssynen i naturvetenskap och gärna låter eleverna se kopplingarna genom att aktivt ämnesövergripa med mig själv.
Man måste våga lita på att de övningar man väljer ut medför att de lär sig de olika begrepp och metoder som de behöver utan att behöva följa boken tal upp och tal ner.

Varför tycker du att det ska bli roligt att bli ämnesspanare?

– Det ska bli roligt med ytterligare ett fora att få dela med sig av sina erfarenheter, både för att få tänka till själv kring sin egen undervisning men också för att knyta nya kontakter.

Hur tror dina ämnesspaningar kommer kunna vara till nytta för andra lärare som undervisar i samma ämnen?
– Jag tror att jag kommer att vara väldigt konkret i mina texter. Jag gillar att få andra att känna "Men det där kan ju jag också göra"


Camilla Askebäck Diazs lektionstips

Ett klick på rubrikerna nedan länkar dig vidare till lektion.se

Senaste inlägg på Twitter

Ett klick på inläggen nedan länkar dig vidare till Twitter

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Maria Westin Nilsson

Sidan senast uppdaterad: 2017-10-03 14.20

Vill du få en timmes kostnadsfri coachning i hur du kan utveckla dina styrkor och talanger i din yrkesroll? Som medlem i Lärarnas Riksförbund erbjuds du karriärrådgivning, hjälp med arbetsplanering, ...