Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Ämnesspanare

Helena Kvarnsell

Björknässkolan, Nacka.

"No-ämnena är viktiga eftersom vi alla måste lära oss att ta hand om vårt jordklot. Matematik är roligt att undervisa i, och med små medel kan göras roligare än det traditionellt har varit. Teknikämnet är väldigt intressant då det…

Om Helena Kvarnsell

Vad är det bästa med dina ämnen?
– No-ämnena är viktiga eftersom vi alla måste lära oss att ta hand om vårt jordklot på ett bättre sätt. Matematik är roligt att undervisa i då det med små medel kan göras så mycket roligare än det traditionellt har varit och teknikämnet är väldigt intressant då det är en mix av So-ämnen och No-ämnen, en beskrivning av världen vi lever i.

Var hittar du din inspiration till din undervisning?
– Genom samtal med elever, genom mitt utökade kollegium, framförallt på Twitter, men också i samtal med andra lärare på konferenser och mässor jag haft förmånen att få deltaga på. Jag läser också en hel del forskning och har kontakt med en handfull forskare och dessa inspirerar mig till att hitta nya infallsvinklar på min undervisning.

Vilka utmaningar finns inom dina ämnen?
– Den allra största utmaningen som jag ser det är bristen på utbildade lärare i mina ämnen. Jag tycker mig se ett stort behov av lärare som läst matematik och matematikdidaktik framförallt mot de yngre åldrarna.

Varför tycker du att det ska bli roligt att bli ämnesspanare?
– Jag brinner för att lärare skall dela med sig om vad de gör i klassrummet och jag tror att det här är ett sätt för mig att föregå med gott exempel.

Hur tror du att dina ämnesspaningar kommer kunna vara till nytta för andra lärare?
– Jag hoppas att jag kan inspirera andra lärare till att våga plocka in IT som en naturlig del i undervisningen.

Helena Kvarnsells lektionstips

Ett klick på rubrikerna nedan länkar dig vidare till lektion.se

Senaste inlägg på Twitter

Ett klick på inläggen nedan länkar dig vidare till Twitter

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Maria Westin Nilsson

Sidan senast uppdaterad: 2017-03-22 18.12

Varannan studie- och yrkesvägledare ansvarar för över 400 elever. Ofta dessutom utspritt på flera olika skolor. Därför behövs nyckeltal för hur många elever en vägledare kan ansvara för, tycker Lärarn...