Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Ämnesspanare

Robin Smith

Viktor Rydberg Gymnasium Odenplan, Stockholm.

"I båda mina ämnen handlar det om kommunikation mellan människor. Det är underbart när den fungerar, men frustrerande när den inte gör det."

Om Robin Smith

Vad är det bästa med dina ämnen?
– Att det i båda fallen handlar om kommunikation mellan människor. Det är underbart när den fungerar, men frustrerande när den inte gör det.

Var hittar du din inspiration till din undervisning?
– Jag försöker identifiera frågor, konstverk och omvärldshändelser som engagerar mig och tycker att det är intressant att få ta del av elevernas tankar om dessa. Lika spännande är det att lyssna till eleverna tala och skriva om sådant som engagerar dem.

Vilka utmaningar finns inom dina ämnen?
– Att hinna ge tillräckligt mycket uppmärksamhet åt varje elev. Lösningen är uppenbar och enkel – mer tid för varje elev.

Varför tycker du att det ska bli roligt att bli ämnesspanare?
– Det är så klart ett privilegium att få formulera sina tankar och skicka iväg dem som (digital) flaskpost. Det känns lite som att bli tillfrågad om att vara sommarpratare, både smickrande och en smula nervöst.

Hur tror du att dina ämnesspaningar kommer kunna vara till nytta för andra lärare?
– Jag hoppas hellre än tror att min flaskpost ska hitta fram till någon som är välvillig nog att läsa den, intresserad nog att granska den kritiskt och engagerad nog att lägga till något eget för att sedan skicka den vidare. Så har de flesta idéer och uppslag jag kommer att presentera här kommit till mig och kan jag och andra bidra med att cirkulera de goda exemplen (och skrota de ”mindre lyckade”) så kanske vi undan för undan kan göra skolan ännu bättre.

Robin Smiths lektionstips

Ett klick på rubrikerna nedan länkar dig vidare till lektion.se

Senaste inlägg på Twitter

Ett klick på inläggen nedan länkar dig vidare till Twitter

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Maria Westin Nilsson

Sidan senast uppdaterad: 2016-11-14 14.04

Varannan studie- och yrkesvägledare ansvarar för över 400 elever. Ofta dessutom utspritt på flera olika skolor. Därför behövs nyckeltal för hur många elever en vägledare kan ansvara för, tycker Lärarn...