Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Anställningsintervjun

Intervjun är kanske den viktigaste delen av anställningsprocessen och är något som bör förberedas väl.

Arbetsgivarens syfte med anställningsintervjuer, och eventuella tester, är att hitta den mest lämpade att sköta de arbetsuppgifter man vill få utförda. För dig blir det ett tillfälle att se om den aktuella tjänsten verkligen är något för dig.

Kom i tid, propert klädd, väl förberedd och jobbet kan bli ditt. Glöm inte att första intrycket liksom kroppsspråket kan spela stor roll i bedömningen av dig och din personlighet. Det är bra att ha ringt och pratat med arbetsgivaren innan, så att du vet vad du ska förbereda dig på.

Rätt tid att komma är ungefär fem minuter innan så du hinner hänga av ytterkläderna och samla dig innan intervjun.

Vilka du får träffa är beroende av arbetsgivarens policy. Det kan vara en person eller flera: närmaste chef, arbetskamrater, personalchef, fackliga representanter eller ”headhunters” från någon konsultfirma.

Bestäm dig för vilken bild du vill ge av dig själv. Ärlighet varar längst, så var alltid dig själv. Ta med originalhandlingar och eventuellt andra handlingar till intervjun.


Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Maria Westin Nilsson

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-16 12.04

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll

”Vi tre är eniga om att det krävs ett ökat statligt ansvar för finansieringen av skolan. Vi menar att elevernas livschanser inte får vara beroende av kommuners eller skolors olika ekonomiska förutsätt...