Sök Sök
Meny Meny

Logga in

​​Demokrati och mänskliga rättigheter i ditt ämne

Hur arbetar du med demokrati och mänskliga rättigheter i ditt ämne? Hur går skolans demokratiuppdrag till i praktiken? Det är några av frågorna som besvaras i denna föreläsning som fokuserar på att ge handfasta tips och undervisningsexempel om demokrati och mänskliga rättigheter i skolans olika ämnen, undervisningsexempel som du kan använda i redan nästa dag!

Föreläsningen blandar
teori och praktik, där skolans gemensamma demokratiuppdrag, aktuell forskning och förankring i styrdokument berörs. De  undervisningsexempel som tas upp är aktuella och beprövade. Du kommer även att få tillgång till ett
kostnadsfritt digitalt undervisningsmaterial om samtliga mänskliga rättigheter
samt ett flertal tips och råd på hur demokratiuppdraget kan genomsyra just ditt ämne!

Charlotta Granath är förstelärare i SO-ämnen på högstadiet, författare till boken Demokratiuppdraget i skolan – metodhandbok med undervisningsexempel, skolambassadör för EU samt lärare vid Södertörns högskola på lärarutbildningen. Charlotta har mottagit ett flertal utmärkelser och 2018 är hon finalist till Raoul Wallenbergpriset för sitt arbete med mänskliga rättigheter, demokrati, civilkurage och kunskapshöjande insatser för barn och unga. Vidare har hon genomfört flertalet politiska debatter i Europahuset och i Järfälla med politiker på EU-, riksdags- och kommunnivå och har stor erfarenhet av arbete med skola och politik som en viktig del av skolans demokratiuppdrag.

Målgrupp: Föreläsningen riktar sig främst till högstadium och gymnasium.

 

Planerade tillfällen

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Maria Westin Nilsson

Sidan senast uppdaterad: 2018-09-11 14.05

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll