Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Tänk teknik tidigt

– så går även resten smidigt!​​

Välkommen på en föreläsning med Snilleblixtarna som på ett enkelt och roligt sätt visar hur du kan introducera ett entreprenöriellt förhållningssätt hos väldigt unga elever. Efter den här föreläsningen får du med dig en av Snilleblixtarnas lärarhandledningar så att du kan börja testa konceptet direkt. 

 I hela processen stimuleras elevernas kreativitet, initiativförmåga och självtillit. Nyfikenhet och lust att lära blir också ett av resultaten. Det har visat sig att Snilleblixtarna fungerar mycket bra för alla barn, även om de har andra svårigheter med inlärning, liksom att barn från andra länder lättare och snabbare lär sig språket och kommer in i kamratskapet.
Föreläsningen vänder sig både till dig som vill hitta en enkel metod att kunna introducera teknik och uppfinnande i undervisningen med dina riktigt unga elever och till alla som funderar på hur man jobbar med ett entreprenöriellt förhållningssätt i praktiken.

Ur programmet:

  • Vilka är de ”egentliga” snilleblixtarna?
  • Är Snilleblixtkonceptet användbart i skolan?
  • En rolig ledarskapsutbildning för barn, som passar lika bra för vuxna – en kreativ process med ”lille Blixten” och hans vänner
  • Snilleblixtarnas sjustegsmodell

Under sex år har Eva-Britt Petersson rest Sverige runt och utbildat tusentals pedagoger som jobbar från förskoleklass till år 6 kring Snilleblixtarnas verksamhet. Snilleblixtarnas syfte är att läraren/pedagogen efter utbildningen ska kunna uppmuntra elevernas nyfikenhet kring teknik, naturvetenskap, innovationer och entreprenörskap, på ett enkelt och roligt sätt.

Planerade tillfällen

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Maria Westin Nilsson

Sidan senast uppdaterad: 2017-09-13 09.38

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll