Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Utveckla ditt lärande i programmering

Nu har du som är lärare i grundskolan och ska undervisa i programmering chansen att delta i en webbaserad fortbildning under vårterminen 2018. Fortbildningen ”Datalogiskt tänkande och programmering” är utvecklad och leds av Ulrihca Malmberg och Cecilia Christiansen. Ulrihca och Cecilia är lärare i matematik och teknik samt vinnare av Guldäpplet 2017.

Under kursen får du full tillgång till teoretiskt material, laborativa övningar, mallar och övningsuppgifter som du enkelt kan använda i arbetet med dina elever. Fortbildningen är uppdelad i moduler för lärare på låg-, mellan- och högstadiet och möter de förändringar i kursplanerna som Skolverket presenterade i juni 2017 som blir obligatoriska i skolan från och med hösten 2018.

Du studerar i egen takt och väljer själv vilka moduler som passar dig beroende på dina intressen och behov, samt vilka årskurser och ämnen du undervisar i. Fortbildningen erbjuds under hela vårterminen med start 15 januari.

I modulerna som möter klasslärare på låg- och mellanstadiet deltar även författaren Linda Liukas som berättare. Kursavgiften inkluderar en kostnadsfri kopia av Lindas bok ”Hej Ruby: äventyr i datorernas magiska värld” som du kan beställa i samband med kursanmälan.

Fortbildningen ges på Opusplace - en online plattform som erbjuder lärarfortbildningar för lärare i grundskolan och gymnasiet.

Anmäl dig på www.opusplace.com »

Fortbilda dig

Du som är kommunalt anställd lärare har enligt avtal 104 timmar, i genomsnitt, för kompetensutveckling per läsår.

På fristående skolor finns en mängd olika avtal. Diskutera med din arbetsgivare så att detta seminarium räknas som kompetensutveckling för dig. Vad säger ditt avtal om att fortbilda dig?

Rabattkoden ger 20% rabatt

Som medlem i Lärarnas Riksförbund får du 20% rabatt på kursavgiften och betalar då endast 1200kr (inkl. moms), ordinarie pris är 1500kr (inkl. moms).

Du måste logga in för att komma åt rabattkoden.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Maria Westin Nilsson

Sidan senast uppdaterad: 2018-04-06 13.00

#ämnesspanare Mia Smith skriver om vikten av att få in rörelse även i de teoretiska ämnena och tipsar om hur man kan få till det i lektionsvardagen.