Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Fortbilda dig inom matematik

Vi söker lärare i matematik åk 4-Gymnasiet som är öppna för, och intresserade av, att ingå i ett kollegialt utbyte av kunskap och erfarenheter med likasinnade lärare. I ett första steg erbjuder vi intresserade lärare att ingå i en referensgrupp där vi ämnar pröva ett nytt format av lärarfortbildning.

Lektionsserien introducerar elever till algebra på ett tydligt och engagerande sätt. Fortbildningen tillåter deltagande lärare att tryggt kunna använda och inspireras av lektionsmaterialet som enkelt kan användas i arbetet med egna elever via kollaborativa övningar som lett till mycket goda läranderesultat.

Fortbildningen är utvecklad av Cecilia Christiansen och baseras på hennes lektionsserie Rädda Ekvationerna. Du som deltagare läser fortbildningen på nätet med Cecilia som fortbildningsledare via kortare videoföreläsningar. Du får i fortbildningen full tillgång till Cecilias lektionsplaner, laborativa övningar, samt övningsuppgifter som enkelt kan användas i arbetet med dina egna elever. Alla deltagare får även möjlighet till kollegialt idéutbyte och stöd via interaktiva forum på den webbaserade lärplattformen.

Du får i detta interaktiva utbildningsformat svar på följande:

•Hur tillgodoser vi elevernas behov av olika inlärningsformer?

•Kan algebra och ekvationer göras konkreta och synliga för eleverna?

•Hur kan vi få hela klassen att arbeta med samma arbetsområde fast på olika svårighetsgrader?

Målsättningen, med denna fyra veckors fortbildning, är att inspirera dig som deltagare till att integrera Rädda Ekvationerna i din egen matematikundervisning. Du som deltagare bör räkna med 1-2 timmars individuellt arbete i veckan i tillägg till lektionsarbetet med dina elever.

Denna fortbildning erbjuds vid två tillfällen och kör igång 2017: Omgång 1 - vecka 3 - vecka 6
Omgång 2 - vecka 17 - vecka 20

Anmäl dig till Omgång 1 så återkommer vi med mer information och inloggningsuppgifter ett par veckor innan kursstart. Vi uppmuntrar intresserade lärare att anmäla sig till båda omgångarna direkt. Det gör att de som vill kan se över fortbildningen i Omgång 1 utan att involvera sina elever för att sedan i Omgång 2 jobba med lektionsserien i arbetet med sina elever. Anmäl dig till Omgång 2.


Om Cecilia Christiansen

Cecilia är förstelärare i matematik, årskurs 6-9, på Carlssons skola i Stockholm. Hon har belönats med flera priser för sitt pedagogiska arbete, bland annat Kungliga Vetenskapsakademiens Ingvar Lindqvist-pris i matematik och kemi år 2000. 2010 fick hon Gleerups matematikstipendium med följande motivering; ”Med stort engagemang och uppfinningsrikedom kombinerar hon klok pedagogik med nya idéer, där tekniken blir ett redskap för att ge eleverna ökade möjligheter att utveckla sitt kunnande i matematik.”


Vad är Opusplace

Fortbildningen är framtagen av Ronald Bernette, grundare och projektledare för Opusplace. Opusplace är ett privat initiativ stöttat av KTH Innovation för att utveckla en webbaserad ”community of learners”, med syfte att skapa bästa möjliga förutsättningar för kontinuerlig lärandeutveckling hos både lärare och elever.

Vid frågor om fortbildningen maila Ronald Bernette.

Fortbilda dig inom matematik

Du som är kommunalt anställd lärare har enligt avtal i snitt 104 timmar för kompetensutveckling per läsår. På fristående skolor finns en mängd avtal. Diskutera med din arbetsgivare så att detta seminarium räknas som kompetensutveckling för dig. Vad säger ditt avtal?

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Angelica Nylöf

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-18 14.57