Möt världen i klassrummet,

F - åk. 6 

I denna föreläsning och frågestund ges handfasta tips, metoder, undervisnings- och projektexempel om bland annat skolans arbete med demokrati, värdegrund, internationalisering, normer och hållbar utveckling. Arbetet kopplas till världen utanför klassrummets väggar; lokalt, nationellt och globalt, både analogt och digitalt. Följ med på en inspirerande resa och förnya din undervisning redan nästa dag.

Information
Webbinarium för

Alla medlemmar

Datum

tors 29 apr 2021

Tid

16:30–18:00

Anmälan

Om föreläsningen

I denna livesända föreläsning får du konkreta undervisnings- och projektexempel och handfasta tips för att komma igång med arbetet redan nästa lektion!

Chatta med föreläsarna

Direkt efter föreläsningen kan du ställa frågor till föreläsarna.

Om föreläsarna:

Charlotta Granath är flerfaldigt prisbelönt förstelärare på Viktor Rydbergs gymnasium, lärarutbildare vid Södertörns högskola och författare till böcker om demokrati, digital kompetens och källkritik, studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar samt Raoul Wallenberg Academys undervisningsmaterial om de mänskliga rättigheterna.

Emelie Hahn är förstelärare i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och lärare i tyska/So-ämnena på Gränbyskolan i Uppsala, samt eTwinningambassadör för UHR. Hon har mångårig erfarenhet av att driva internationella projekt inom eTwinning och Erasmus+. Hon är bland annat vinnare av European Language Label 2018 och Guldäpplet 2020. Författare till boken ”Världen i klassrummet” med Charlotta Granath.

Målgrupp

Denna föreläsning och frågestund ges vid två tillfällen; ett tillfälle riktat till F - åk. 6 och ett från åk. 7 - gymnasiet.

Detta tillfälle riktar sig till F - åk. 6.

Vill du anmäla dig till åk. 7 - gymnasiet gör du det här.

Zoommöte

Webbinariet är i Zoom och länk skickas till deltagarna innan mötet.

Kompetensutveckling

Prata med din arbetsgivare så att denna föreläsning räknas som kompetensutveckling för dig.

Du som är kommunalt anställd lärare har enligt avtal i snitt 104 timmar för kompetensutveckling per läsår. På fristående skolor finns en mängd avtal.Vid frågor kontakta

Alexandra Hagelman