Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Vad Lärarnas Riksförbund gör

Lärarnas Riksförbund har sedan 1992 drivit frågan om införandet av en lärarlegitimation. En viktig del i ett sådant system är introduktionsår för nyexaminerade lärare.
Lärarnas Riksförbund är representerade i det regionala nätverket Induction där kommuner i Gävleborgs län samarbetar med Högskolan i Gävle för att utveckla introduktionen av nya lärare.
 
Representanter för förbundet deltar regelbundet i nationella och internationella konferenser om lärares första tid i yrket.
 
Lärarnas Riksförbund deltar i NQT-COME, ett projekt om lärares första tid i yrket som genomförs i samarbete med nätverket Newly Qualified Teachers in Northern Europe där det ingår forskare från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Estland.
 
Lärarnas Riksförbund har, men hjälp av docent Åsa Morberg från Högskolan i Gävle, utbildat åtta lärare i två kommuner till mentorer. Dessa lärare kommer, under förutsättning att deras kommuner tar till vara deras kompetens, kunna ge ett professionellt mentorsstöd till nya lärare i sina respektive kommuner. De kan också fungera som kollegahandledare för mer erfarna kollegor som är i behov av stöd via en samtalspartner.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Anna Jändel Holst

Sidan senast uppdaterad: 2014-06-10 15.48