Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Vänster Höger

Kom igång med Facebook

De flesta använder Facebook redan idag, men för dig som ännu inte är frälst så följer en kort guide för hur du kommer igång.

Om Facebook vore ett land så skulle det vara världens tredje största, med över en miljard användare. För att bli medlem så går du in på www.facebook.se och väljer ”bli medlem”. Facebook kräver att du använder ditt riktiga namn och efternamn, en regel som de flesta följer.

Varför ska jag använda Facebook?
Facebook kan användas till mycket, exempelvis som ett sätt att hålla kontakten med vänner och bekanta. Du kan även skapa grupper, både slutna och privata, där du kan kommunicera med exempelvis arbetskamrater genom att ladda upp bilder och text. Det finns många Facebookgrupper för lärare där du får ett utökat kollegium. Många lärare delar med sig av såväl undervisningstips som goda råd.

Följ intressanta verksamheter
Ett annat användningsområde är att precis som på Twitter och Instagram följa användare, företag och organisationer du är intresserad av. Lärarnas Riksförbund lägger regelbundet ut nyheter om förbundets verksamhet och information om skolan som kan vara av intresse. Idag följer över 44 000 Facebookanvändare Lärarnas Riksförbund där skolans värld hela tiden diskuteras med andra medlemmar och intresserade.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Maria Westin Nilsson

Sidan senast uppdaterad: 2018-04-24 11.01

Ansvarig redaktör för sidan: Erik Uppenberg

”Vi tre är eniga om att det krävs ett ökat statligt ansvar för finansieringen av skolan. Vi menar att elevernas livschanser inte får vara beroende av kommuners eller skolors olika ekonomiska förutsätt...