Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Vänster Höger

Kom igång med Facebook

Många använder Facebook redan idag, men för dig som ännu inte är frälst så följer en kort guide för hur man går med i och kommer igång med Facebook, ett socialt nätverk som om det vore ett land vore världens tredje största, med över en miljard användare.

För att bli medlem på Facebook så går du till deras webbplats www.facebook.se och väljer ”bli medlem”. De flesta väljer att använda sitt riktiga namn och efternamn, men valet är fritt.

Varför ska jag använda Facebook?
Facebook kan användas till mycket, exempelvis som ett sätt att hålla kontakten med vänner och bekanta. Du kan även skapa grupper, både slutna och privata, där du kan kommunicera med exempelvis arbetskamrater genom att ladda upp bilder och text.
Det finns många Facebookgrupper för lärare där du får ett utökat kollegium. Många lärare delar med sig av såväl undervisningstips som goda råd.

Följ intressanta verksamheter
Ett annat användningsområde är att precis som på Twitter och Instagram följa användare, företag och organisationer du är intresserad av. Lärarnas Riksförbund lägger regelbundet ut nyheter om förbundets verksamhet och information om skolan som kan vara av intresse. Idag följer över 44 000 Facebookanvändare Lärarnas Riksförbund där skolans värld hela tiden diskuteras med andra medlemmar och intresserade.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Maria Westin Nilsson

Sidan senast uppdaterad: 2017-12-19 09.03

#ämnesspanare Mia Smith skriver om vikten av att få in rörelse även i de teoretiska ämnena och tipsar om hur man kan få till det i lektionsvardagen.